Topfest opäť trojdňový, IMT Smile vystúpia v nedeľu!

Milé prekvapenie pre priaznivcov kvalitnej hudby a Topfestu! Aj pripravovaný 12. ročník rockového open air festivalu bude napokon trojdňový, návštevníci sa tak môžu tešiť na zvýšenú porciu zábavy.

Tradíciu trojdňového programu, ktorá sa začala jubilejným 10. ročníkom, dodrží Topfest aj v roku 2015. Prvý raz sa festivaloví návštevníci budú môcť zábavať počas celého víkendu, teda aj v nedeľu!

Nedeľu sme ešte ako koncertný deň na Topfeste nezostavovali, ale povedali sme si – prečo nie. Máme pripravených dostatok účinkujúcich, aby sme ich rozložili do troch dní a ponúkli tak ľuďom opäť pestrý program a čo najviac hudobných zážitkov. Ak by sme počítali aj  zahrievací deň a koncert Kabátov 31.5., tak budeme mať tento rok vlastne až štvordňový festival :-)“ hovorí Dušan Drobný z organizačného tímu festivalu.

Nedeľným headlinerom bude slovenská skupina IMT Smile, ktorá na Topfeste vystúpi spolu s tanečným súborom Lúčnica. Predstavenie pripravené pod taktovkou režiséra Jána Ďurovčíka videli vlani v decembri v rámci piatich koncertov tridsaťtisíc divákov a aj kritici prisúdili šou svetové parametre. Vystúpenie populárnej slovenskej kapely s úspešným umeleckým súborom bude na Topfeste s identickým „poschodovým“ pódiom a navyše pod holým nebom, čo programu ešte nepochybne dodá lesk navyše.

Ivan Dzugan2

Aj zvyšok programu záverečného dňa festivalu budú tvoriť najmä vystúpenia domácich interpretov, a to aj s presahom smerom od rockového žánru.

V tretí deň Topfestu sa tak návštevníci takisto môžu tešiť na plnohodnotný program, k dispozícii budú aj stánky a všetky ostatné služby. V nedeľu zároveň odpália tradičný ohňostroj. „Brány festivalu a stanové mestečko zostanú otvorené až do pondelkového rána,“ načrtol Drobný.

A najlepšia správa? Už zakúpené permanentky platia po novom ako trojdňové vstupenky, do predaja sa zároveň dostávajú jednodňové lístky na všetky tri dni (piatok, sobota alebo nedeľa), ale aj na samostatný deň a koncert skupiny Kabát. Pozor, ich cena sa bude postupne zvyšovať!

Samostatné jednodňové vstupenky na koncert, ale aj na jednotlivé dni festivalu sa predávajú aktuálne za 25 eur, v máji sa cena zvýši na 30 eur, na mieste bude stáť lístok 35 eur. Permanentky na celý Topfest 2015 (26. – 28. jún, letisko Piešťany) vratane koncertu skupiny KABÁT stoja 45 eur, namieste to bude o 5 eur viac. Na festivale tento rok vystúpia aj Twisted Sister, Within Temptation, Arch Enemy, The Exploited, Stratovarius, Kryštof, Support Lesbiens, Inekafe, Hex, Horkýže slíže, IMT Smile s Lúčnicou, Tublatanka, Korben Dalls či Zoči Voči.

Zdroj: Agentúra DUNA