TOPFEST 2019 ohlasuje prvého headlinera, na festivale zahrá legendárny gitarista Slash!

Festival TOPFEST má pre fanúšikov bombastickú správu! 28. júna 2019 vystúpi na festivale rocker Slash! Gitarista a skladateľ zahrá spoločne so spevákom Mylesom Kennedym a sprievodnou kapelou The Conspirators.

Slash príde naživo predstaviť nový album „Living The Dream“, ktorý vyšiel nedávno. Slasha označil časopis Time v roku 2009 ako číslo 2 v zozname desiatich najvýznamnejších gitaristov všetkých čias. Nenechajte si ujsť legendárneho člena Guns N‘ Roses naživo, jeden z našich najlepších festivalov sa bude opäť konať na svojej domovskej scéne – v areáli na Zelenej vode v Novom Meste nad Váhom.

Festival TOPFEST zverejnil meno prvého headlinera! Na Zelenej vode vystúpi 28. júna 2019 gitarista a skladateľ Slash. Preslávil sa ako gitarista skupiny Guns N‘ Roses, ktorú v roku 1985 spoluzakladal. Kým ju v roku 1996 opustil, aby sa venoval sólovej kariére, nahral s ňou päť albumov. Pôsobil v rôznych hudobných projektoch. V superskupine Velvet Revolver sa napríklad stretol s bývalými spoluhráčmi z Guns N‘ Roses, alebo so spevákom Scottom Weilandom zo Stone Temple Pilots. Prvý sólový album vydal v roku 2010 a hosťujú na nej Ozzy OsbourneDave Grohl z Foo Fighters alebo Fergie zo skupiny Black Eyed Peas. O dva roky neskôr nasledoval album „Apocalyptic Love“, na ktorej už spolupracoval so spevákom Mylesom Kennedym z kapely Alter Bridge. Nahrávka „World On Fire“, ktorá vyšla v roku 2014 pod hlavičkou Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, je jeho tretím sólovým počinom. A druhým albumom v zostave s Mylesom Kennedym, bubeníkom Brentom Fitzom a basgitaristom Toddom Kernsom. Novinka „Living The Dream“ je tretím radovým albumom, ktorú Slash vydal s týmto zoskupením. Na 12-tich originálnych skladbách sa Slash inšpiruje rôznymi hudobnými štýlmi a podáva ako vždy šťavnatý gitarový výkon.

Časť materiálu z novej platne som začal pripravovať ešte počas turné k predchádzajúcej nahrávke. Nápady k piesňam vznikali v hoteli alebo aj na zvukovej skúške priamo pred koncertom. Názov albumu má byť v skutočnosti sarkastickým vyhlásením o súčasnom svete, v ktorom žijeme. Myslím si, že je tentokrát viac rozmanitý. Na každom novom albume sa snažíme prísť s niečím aktuálnym, čo odráža práve tento moment v čase. Nahrávanie s touto kapelou a hranie na pódiu je pre mňa zmyslom života,“ prezradil Slash.

Na pomoc s nahrávaním nového albumu si kapela opäť prizvala producenta Michaela „Elvisa“ Basketta, ktorý je známy spoluprácou s kapelami ako Alter Bridge a Incubus. Predchádzajúce albumy Slasha a The Conspirators – World On Fire a Apocalyptic Love  sa dostali do Top 10 v rebríčkoch v dvanástich krajinách sveta a priniesli gitaristovi veľké uznanie. Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators uvidia slovenskí fanúšikovia na festivale TOPFEST 28. a 29. júna.

„Tento rok máme turné po USA a potom sa presunieme do Európy, Južnej Ameriky a Austrálie. Pokúsime sa zasiahnuť čo najviac miest. Tak ako sa mi páči proces písania a nahrávania, tak považujem za najviac zmysluplné zahrať našu hudbu pred publikom. Pre mňa je vždy najdôležitejšie živé hranie spolu s kapelou pre našich fanúšikov. To je to, čo mám najradšej,“ teší sa na koncerty Slash.

Okrem Slasha zahrajú na 16-tom ročníku TOPFESTu kapely Horkýže Slíže, Doctor P.P. či The Circus Brothers. Príďte zažiť dokonalú festivalovú atmosféru na TOPFEST 28. až 29. júna 2019 na Zelenej vode v Novom Meste nad Váhom, okrem koncertov na vás čakajú aj skvelé atrakcie. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.sk na https://www.ticketportal.sk/Event/TOPFEST_2019 Permanentku na festival si do konca roka môžete kúpiť za 35 eur! Všetky informácie sú dostupné na www.topfest.sk a na https://www.facebook.com/search/top/?q=topfest

Zdroj: NK Factory