TOPFEST 2012 v znamení skvelých show skupín NIGHTWISH, KABÁT a LORDI!

Na Topfeste stále prší. Tak táto veta už po 9.ročníku platiť nebude! Uplynulý ročník nášho najväčšieho rockového festivalu bol po celý čas svojho trvania slnečný a jediným dažďom bol ten v podaní snežného dela, ktoré osviežovalo nepretržite počas celého dňa každého, kto mal záujem…Slnečný Topfest si užili aj skupiny s najväčším ohlasom u divákov LORDI, NIGHTWISH a ako už každoročne aj skupina KABÁT.

KABÁT koncertoval po viac ako polroku a na Topfest prišiel s novým programom, novou scénou a efektami…Josef Vojtek: “Sme radi, že všetko na svete sa mení, ale Kabáti na Topfeste sú stále…Pre tento rok sme trocha pozmenili repertoár, scénu, svetlá a aj efekty – predsa len hráme tu deviaty krát a musím sa opäť opakovať, ale opäť máme po koncerte na tomto festivale veľmi dobrý pocit…”

_ Peter Brichta_Pepa Vojtek-KABAT.jpg

Ten ostal aj vo všetkých návštevníkoch, ktorí oceňovali novučičký areál s úctyhodnou rozlohou millión metrov štvorcových, oplotených takmer 7km plotom!

Dušan Drobný, hlavný organizátor Topfestu: “Tento areál sme stavali doslova s myšlienkou maximálnej funkčnosti a priestranosti, snažili sme sa, aby tu všetko malo svoje miesto, či už ide o oddychovú a parkovaciu zónu, jednotlivé pódia, nákupnú ulicu, či ďalšie služby. Zatiaľ máme na areál len samé pochvaly, veď nie všade na festivaloch sú bežné napríklad pravidelne čistené splachovacie WC, ako tomu bolo u nás…Sú to možno pre niekoho maličkosti, ale my by sme radi stavali aj na takýchto maličkostiach. Celkovo hodnotím tento ročník ako výborný, všetko fungovalo, teším sa, že sa nikomu nič nestalo a že mi šéf záchrannej služby ráno po festivale povedal, že nemali žiadnu robotu. To je najdôležitejšie – ľudia sa prišli zabaviť – na nás je, aby sme im tú zábavu a služby s ňou spojené ponúkli…Budem rád, keď to tak bude pri každom ročníku festivalu.”

_Rado Lellak_Nightwish2.jpg

Najväčšími ťahákmi popri už spomínanej skupine KABÁT boli jednoznačne na poslednú chvíľu oslovení a rýchlo do Piešťan dopravení LORDI, ale aj ďalší Fíni – ohlasovaní headlineri zo skupiny NIGHTWISH. O ich show išli same chvály a tie sa v sobotu večer potvrdili aj na piešťanskom letisku – jednoducho prepacovaná, vizuálno –zvuková ukážka prvej ligy svetového metalu s mnoštvom pyrotechniky a ohňov.

V ponuke nezaostával ani tanečný stan TOP TRANCE, kde bolo možné počas dvoch nocí na Topfeste zažiť doslova prvotriednu svetovú dídžejskú špičku. Mená ako Markus Schulz, Jochen Miller, či Marcel Woods zapåňajú tie najväčie diskotéky po celom svete a počas uplynulého víkendu bavili návštevníkov Topfestu. Vrcholom tanečných “session” bolo určite predstavenie Martina Solveiga, ktorého meno zaplnilo stan Top Trance “až po strechu”. Celosvetový megahit “Hello” jednoducho lákal a Martin dokázal, že je najlepším DJom – showmanom.

_Peter Brichta_fans1.jpg

Festival TOPFEST 2012 je minulosťou, na záver nechýbal ani už tradične obrovský niekoľkominútový ohňostroj, aký ešte nielen v Piešťanoch nikto nezažil a ktorý veľkým aplauzom ocenili aj samotní návštevníci… Tí sa už teraz môžu tešiť na chystané jubileum – desiate výročie festivalu TOPFEST opäť v prvý prázdninový víkend roku 2013!

Zdroj: Agengúra DUNA
Foto: Peter Brichta
Publikoval: Redakcia GREGI.NET