To najlepšie z glitch elektroniky: Wraetlic opäť v Bratislave – 22. júna!

Po menách ako Andy Stott, Roly Porter, či Container si Exitab, v spolupráci s domácou platformou Trashold, pozval na večierok ďalšiu zo spriaznených duší progresívnej elektronickej scény.

Reč je o novom audiovizuálnom projekte Alexa Smoka Wraetlic. Nadšené recenzie píšu o Smokovej zatiaľ najkoherentnejšej produkcii a prirovnávajú ho k Thom Yrokeovi či ku Karin Dreijer Anderson z The Knife v jej najabstraktnejších momentoch. Projekt Wraetlic zahmlieva hranice medzi glitch elektronikou a najlepšími klubovo orientovanými vecami, ktoré vypľula scéna združená okolo kamarátov zo Stroboscopic Artefacts, Sandwell District či Modern Love… „Smoke pracuje so zvukovou paletou dark techna, kompozične, ale akoby odbočoval k vplyvom svojich akademických základov (študoval violončelo a klavír), ktoré kombinuje s niečim čo vzdialene pripomenie raného Gary Numana.‟ – píše magazín XLR8R.

[vimeo]https://vimeo.com/56713584#at=34[/vimeo]

Od poslednej návštevy na Wilsonicu Wraetlic okúsil rešpektované festivaly ako Mutek, Polymorphism či Mapping. Do Bratislavy sa vráti do (ne)klubového kontextu A4ky, rovno na pôsobivé 10 metrové plátno.

Sekunduje pragmatický hľadač nepočutého v tme kolidujúcich samplov – Dead Janitor. V Bratislave sa naposledy ukázal dosť dávno. S doprovodom Stixových vizuálov, špeciálne šitých pre túto príležitosť to bude prvýkrát. Okrem vecí zo svojho asi najlepšieho albumu Curiosity Killed the Cat predstaví pár noviniek, ktoré prídu na rad na jeseň. A4 bar zatvárajú Stix, Asebest a Jvris v setoch na pomedzí klubu a listeningu.

Viac EVENT: https://www.facebook.com/events/662685937079804/?fref=ts
Refrain – https://www.youtube.com/watch?v=OAdnEYGOsvw
Anothering / Scunner – https://soundcloud.com/convexindustries/lp002-wraetlic-anothering
Viac na facebook.com/exitab alebo na www.exitab.org

Zdroj: Juraj Hoppan