Tipy na festival v uliciach pred Colours of Ostrava!

Každý rok během hudebního festivalu Colours Of Ostrava je festival v ulicích (15-16.7), je to podpůrný festival, který se koná v ulicích Ostravy a je na něho vstup zadarmo.

Minulý rok tento mini festival programem doplňoval hlavní program, kdežto letos festival v ulicích začíná před samotným Colours of Ostrava a lze ho považovat za takový warm-up.

62115-top_foto1-xjou7

Letošní ročník festivalu v ulicích se bude konat v OC Fórum Nová Karolina, na sportovišti vedle OC a v na Trojhálí. Z prvního dne se představí například divadlo La Putyka, ostravská deathfolkrockova kapela Úspěch, psychydelický Sothein a punkoví Pipes and Pints z Prahy.

Divadlo La Putyka je soubor, který se věnuje žánru nového cirkusu. Jde o průnik mezi akrobacií, moderním tancem, loutkovým divadlem, koncertem a sportem s důrazem na příběh.

Úspěch je ostravská kapela, která je známa svými vtipnými texty, někdy reflektující prostředí ve kterém žijí, občas s trošku morbidními myšlenkami. Melodie jsou ale silně chytlavé. Rozhodně jde o koncert, který si osobně nemůžu nechat ujít a návštěvníci předešlých ročníků už tuto kapelu také mohou znát.

Sothein je psychydelicko experimentalní seskupení a nejlíp je lze popsat přímo jejich produkcí.

Pipes and Pints je pražská kapela hrající keltský punk, která se prosadila i na zahraničních festivalech.

Druhý den se představí například Ewa Farná, folk s příměsí jazzu Žamboši, francouzský DJ Click a Akusticko-elektronické duo DVA.

DVA je jedna z mých oblíbených alternativních skupin, tvorbou jde o skupinu, která doslova nemá obdobu, ať se již podíváme na vlastní jazyk a národy, které duo vytvořilo nebo na všelijaké nástroje které používají. Jejich hudba se prosadila i mimo CZ, Charlie Gillett z BBC zařadil album  „Fonók“  mezi nejlepší desky roku 2009.

DJ Click je francouzský industriální mág kombinující elektroniku, gypsy, flamenco a balkánské beaty.

EWA Farná reprezentuje aktuální česky pop a na festivalu v ulicích zahraje spolu s Rozhlasovým Big Bandem Gustava Broma.

Zdroj: Redakcia GREGI.NET