Thomas Puskailer vyráža na „Po Slovensk(i)y Tour“.

Thomas Puskailer sa chystá na výnimočné turné. Na „Po Slovensk(i)y Tour“ zaspieva sympatický spevák holandského pôvodu všetky pesničky výlučne v jazyku svojich predkov – v slovenčine. Počas 90 minútového vystúpenia budú znieť jeho vlastné piesne, ku ktorým slovenské texty napísal skvelý Martin Sarvaš, ale aj „poslovenčené“ hity zahraničných spevákov.

Napríklad Justina Biebera, Enriquea Iglesiasa, či Stinga, na ktorého slovenskú verziu piesne „Englishman in New York“ sa mladý umelec osobitne teší. Verí, že nielen táto skladba, ale celý koncert fanúšikov nadchne. Na komornom turné bude Thomasa sprevádzať vynikajúci gitarista a klavirista Ľuboš Brtáň. Nenechajte si ujsť „Po Slovensk(i)y Tour“ Thomasa Puskailera, ktoré štartuje už 12. mája!

Thomas Puskailer sa chystá na turné, ktoré bude pre jeho fanúšikov úplnou lahôdkou. Po tom, čo vlani oznámil, že sa chystá tvoriť prevažne v slovenčine, má už toľko materiálu, že to vydá na celú koncertnú šnúru! Mladý umelec sa spojil so skvelým textárom Martinom Sarvašom a už niekoľko mesiacov zarezávajú v skúšobni. Na konte majú dokonca aj novinku – prvý spoločný singel.

„Je to pre mňa prelom v hudbe a teším sa z toho, že to znie ako to cítim. Ja totiž tvorím hudbu na gitare a píšem texty po anglicky, ale melódia nemá reč, je univerzálna. Tak keď Martin Sarvaš prekladá moje texty do slovenčiny a presne nájde slová, je to to najlepšie, čo sa mi mohlo stať. Kolegovia už počuli aj náš nový singel a povedali, že som to celý ja – hudobne aj textom. Vravia, že som to síce zaspieval pekne po slovensky, ale že stále mám ten svoj exotický prízvuk. Pieseň má taký country-folk-pop zvuk. Už mám s Martinom rozpracované aj ďalšie nové skladby,“ vraví Thomas Puskailer.

Obaja umelci si spoluprácu nevedia vynachváliť. Thomas oceňuje predovšetkým hudobný prehľad Martina Sarvaša a vzájomnú tvorbu považuje za veľkú výzvu.

„Je to pre mňa obrovská česť, že Martin Sarvaš prijal moju ponuku spolupracovať. Je to majster svojho odboru a veľmi sme si sadli aj ľudsky. Pretextoval pre mňa niektoré moje skladby, ale aj svetové hity zahraničných spevákov, ktoré tiež zaznejú na turné,“ teší sa Thomas Puskailer.

„Živé hranie, poctivá show a hľadanie dobrých, kontaktných vecí pre publikum je vždy zaručená cesta k úspechu. Verím preto, že Thomasova koncertná tour so slovenskými skladbami a cover verziami bude úspešná,“ dodáva s úsmevom Martin Sarvaš.

Zo svetových hitov na turné zaznie napríklad poslovenčená pieseň od Justina Biebera „Love Yourself“, od Enriquea Iglesiasa „Tonight I’m Loving You“ a dokonca aj Stingov „Englishman in New York“. Sympatického speváka bude sprevádzať gitarista a klavirista Ľuboš Brtáň.

Je to vynikajúci muzikant, ktorý hrá bravúrne na gitare aj na klavíri. Vytvára efekty, ktoré sa volajú „looping“ a to znie, akoby ma sprevádzalo oveľa viac nástrojov. Ľuboš sa vypracoval a dnes patrí k mladým hudobníkom s rozpoznateľným rukopisom. Snaží sa o netradičné kombinácie, inovatívny kompozičný štýl a prirodzené inklinovanie k modernému zvuku,uzatvára Thomas Puskailer.

Thomas sa, podobne ako počas vlaňajšieho Unplugged turné, chystá pomedzi pesničky rozprávať s fanúšikmi a prezradiť aj niečo zo svojho súkromia. Počas „Po Slovensk(i)y Tour“ zavíta do malých aj väčších miest, pričom sa veľmi teší na Kremnicu, odkiaľ pochádza jeho dedko. Všetky informácie o aktivitách a o koncertoch Thomasa Puskailera nájdete na: www.thomaspuskailer.com alebo na: www.facebook.com/puskailerthomas/events.

„Po Slovensk(i)y Tour“
12.5.Bratislava
19.5 Kremnica
25.5 Bardejovské kúpele
26.5 Michalovce
27.5 Trebišov
28.5 Košice
9.6. Prievidza
10.6.Dunajská Streda
16.6 Šaľa
30.6 Topoľčany
1.7 Bojnice

Zdroj: Propaganda House s.r.o.