The Shaking Sensations, dánsky post-rock par excellence, zahrá v Bratislave.

Ich európske turné má uctyhodných tridsať zástavok a jedna z nich bude aj v bratislavskom klube Fuga. Dánsky post-rock The Shaking Sensations je s ich druhým albumom Start Stop Worrying pripravený dobyť svet minimálne tohto svojského žánru. V Bratislave zahrajú 12. apríla svoj jediný koncert na Slovensku.

Predskočia im domáci The Ills, ktorí postupne premiérujú skladby z pripravovaného albumu, o afterparty sa postará ďalší reprezentant vydavateľstva Exitab – Herzog Herzog.

Päťčlenná zostava The Shaking Sensations vychádza z klasických post-rockových postupov, jednoduché melódie sa rozplývajú v snovej atmosfére a explodujú v megalitických vyvrcholeniach. Celé post-rockové umenie dopĺňa druhá zostava bicích. Veľa hovoria i mená, s ktorými sa v najbližšom čase stretnú na pódiách – Maserati, Audiocaneat, Zero Absolu, ale aj tie, ktoré sa postarali o zvuk ich nového albumu. Mixoval a produkoval ho Matt Bayles, zodpovedný za zvuk Mastodon, Russian Circles alebo Caspian, mastroval ho Emil Thomsen, spolupracovník ich krajanov Efterklang.

Koncert sa uskutoční v rámci série After Hours, ktorá v posledných mesiacoch do Bratislavy priniesla mená ako Pascal Pinon, Strange Forces, Mile Me Deaf alebo Aidana Bakera. Vo Fuge sa bude štartovať o 21:00, vstup bude stáť 4 eurá.

Zdroj: Exitab Label/After Hours Shows