The Pharcyde, klenot amerického hip-hopu na Uprisingu.

Najväčší bratislavský letný festival Uprising nesklamal ani tento rok a svojim fanúšikom opäť prináša kus hudobnej histórie. Priamo z amerického Los Angeles totiž koncom augusta do Bratislavy prichádzajú hip-hopové legendy The Pharcyde.

Títo rapperi pôsobia na scéne vyše 20 rokov a na konte majú nejednu kultovú rapovú hymnu. Ich hudba a texty sú aj po dvoch dekádach nadčasové, uvedomelé, pravdivé a kompletne vyvracajú zažité hip-hopové klišé.

Ich debutový album “Bizarre Ride II the Pharcyde” je dodnes považovaný za klenot americkej produkcie 90-tych rokov. S predajom cez milión nosičov si získali veľkú pozornosť, a boli prirovnávaní ku De La Soul a Tribe Called Quest. Nasledoval druhý album „LabCabInCalifornia“, prevažne produkovaný jedným z najcenenejších producentov menom J Dilla. Pred vznikom The Pharcyde sa jej zakladajúci členovia Imani, Slimkid3 a Bootie Brown venovali primárne tancu, ktorý podľa ich slov výrazne ovplyvnil ich tvorbu. Medzi ich najpopulárnejšie hity patria „Passin‘ Me By, „Ya Mama„, „Oh Shit„, „Otha Fish„, „Runnin“ a „Drop„, ktorého video režíroval Spike Jonze („Being John Malkovich“, „Adaptation“). Na Uprising prichádzajú v live formácií s kapelou, dj-om a vj-om, a ich skladby budú v tomto podaní o to úchvatnejšie.

Vidíme sa 23. a 24.augusta na bratislavských Zlatých pieskoch, kde sa uskutoční už šiesty ročník festivalu Uprising. Z hip-hopu sa okrem The Pharcyde môžete tešiť aj na miestnych AMO & Band, Delika, Haf & Beyuza, či české legendy PSH. Medzi headlinerov festivalu tento rok patria Ky-Mani Marley, Busy Signal, Protoje, Dub Inc a Buraka Som Sistema, organizátori však sľubujú ešte ďalšie extra prekvapenia v programe.

Najvýhodnejšie lístky na festival kupujte do 30. júna za 30 € v sieti Ticketportal. V predaji sú aj VIP lístky s neobmedzeným konzumom vo vyhradenej private zóne.

https://www.uprising.sk
https://www.fb.com/uprisingreggaefestival

https://www.facebook.com/events/589931431039922/

https://www.uprising.sk/sk/vstupenky.html

* The Pharcyde on youtube *
Otha Fish — https://youtu.be/eJunijzmjks
Oh Shit — https://youtu.be/OBO9-RqsmsQ
Ya Mama — https://youtu.be/OgXkwiM0hIQ
She Said — https://youtu.be/3eBQgbJ7Glw
Officer — https://youtu.be/MDLFKCEzcnc
Pandemonium — https://youtu.be/owy76XdBtWE

Zdroj: Uprising