Na Uprising príde reggae hitmaker Capleton.

Program šiesteho ročníka festivalu Uprising, ktorý sa uskutoční už 23. a 24.augusta, je už takmer kompletný. Dnes organizátori odhalili ďalšie skvelé prekvapenie z Jamajky. Svoju energickú show odohrá reggae ikona a slávny hitmaker Capleton s kapelou David House Crew. Je teda jasné, že Zlaté piesky čaká tento rok skutočne obrovské šialenstvo.

Capleton, umelec prezývaný aj ako Prorok (The Prophet), King Of Fyah alebo King Shango, nepochybne patrí medzi to najlepšie, čo môžete vo svete reggae a dancehallu zažiť. Na konte má 15 albumov a každoročne vydá desiatky nových a úspešných trackov. Medzi jeho nesmrteľné hity patria napr. „Jah Jah City„, „That Day Will Come„, „Who Dem„, „Who I Am„, „Leaders Let The People Down“ a mnoho ďalších. Jeho show je veľká energická bomba a jednoznačne ju odporúčame nepremeškať.

Do tohtoročného lineupu pred pár dňami pribudol aj američan Rocky Leon so svojou pozitívnou one-man show, indické duo Delhi Sultanate & Begum X, a tešiť sa môžete aj na britských Charlie P, Parly B & Jinx in Dub, či Breezak. Na štyroch pódiách vás behom 2 dní a 2 nocí čaká množstvo kvalitnej hudby a nezabudnuteľných zážitkov. Lístky kúpite v sieti Ticketportal za €35 a viac informácií ako aj kompletný program nájdete na domovskej stránke festivalu.

https://www.uprising.sk
https://www.fb.com/uprisingreggaefestival

Uprising 2013 event: https://www.facebook.com/events/589931431039922/

Uprising 2013 lineup: KY-MANI MARLEY (JAM), CAPLETON (JAM), ISRAEL VIBRATION (JAM), THE PHARCYDE (USA), BUSY SIGNAL (JAM), BURAKA SOM SISTEMA (P), PROTOJE & THE INDIGGNATION (JAM), DUB INCORPORATION (FR), MELLOW MOOD (IT), MACKA B & ROOTS RAGGA BAND(UK), MAD PROFESSOR (UK), CHANNEL ONE SOUND SYSTEM (UK), EARL GATESHEAD – TROJAN SOUND SYSTEM (UK), MUNGO’S HI FI SOUNDSYSTEM (UK), DREADSQUAD & KASIA MALENDA (PL), BLACKOUT JA (JAM), MEDIAL BANANA (SK), RANDY VALENTINE (JAM), STRAIGHT SOUND (CH), BENNY PAGE (UK), RADIKAL GURU (PL), CIAN FINN (IRL), AMO & BAND (SK), DELIK (SK), ROOTS ROCKET (BGR), MILLION STYLEZ (SWE), REBELLIOUS (JAM/SWE), PSH (CZ), ROCKY LEON (USA), DELHI SULTANATE & BEGUM X (IND), CHARLIE P (UK), PARLY B & JINX IN DUB (UK), BREEZAK (UK) …

Zdroj: Uprising