THE PARANOID má európske leto!

Mladá, talentovaná a energická štvorica, ktorá si hovorí THE PARANOID, dosahuje neuveriteľné úspechy. O vychádzajúcu hviezdu slovenskej rockovej scény je veľký záujem doma a susedných Čechách, no dopyt po jej hudbe narastá aj za hranicami Maďarska či Poľska.

Kapela THE PARANOID vznikla v roku 2006 a na konte má dva albumy. Posledný nádych vyšiel v roku 2010, najnovší Dva svety tento rok a jeho predajnosť prekročila všetky očakávania. „Sme neskutočne radi, že albumu sa tak darí. Dopyt po ňom nás prekvapil a teší nás, že tento album veľa zmenil,“ povedal spevák kapely Igor Belaj.

theparanoidtour1.jpg

„Prvá zahraničná ponuka na koncert nám prišla pred vyše rokom z Českej republiky. Do dnešného dňa sme tam už odohrali veľký počet festivalov a koncertov, dokonca sme tam nedávno mali aj vlastnú tour k novému albumu. Tento rok tam hráme na popredných festivaloch, ako Benátska noc, Sázava fest a mnoho iných,“ dodal. Kapele sa tam koncertuje skvele, neustále narastajúci počet fanúšikov hovorí za všetko.

Poľský trh je pre THE PARANOID novinkou, ale ponuku neodmietla. Carpathia Rzesow je v Poľsku uznávaným festivalom a na tohoročnom v poradí už 8. ročníku si mladá nádej slovenskej hudobnej scény zahrala na začiatku júla v hlavnom čase pred 10-tisícovým publikom po boku interpretov z celej Európy a dokonca aj z Chille. „Je skvelý pocit stáť na obrovskom a skvele pripravenom pódiu v úplne cudzej krajine a vidieť, ako sa ľudia bavia na našu hudbu, skáču a kričia Ešte. Predali sme tam veľa albumov, rozdali veåa podpisov a fotiek, čo je skvelé,“ povedal gitarista kapely Roman Birkuš. 

theparanoidtour4.jpg

Asi najcennejšou letnou ponukou pre kapelu je najväčší festival v Európe a celosvetovo veľmi známy SZIGET v Maďarsku. Tento prestížny sviatok hudby trvá týždeň a každoročne sa na ňom stretnú najväčšie svetové hviezdy a asi pol milióna ľudí. THE PARANOID je treťou kapelou zo Slovenska, ktorá si na festivalovom ostrove v Budapešti zahrá. „Máme z toho obrovskú radosť a sme odhodlaní našim susedom ukázať, ako vyzerá rock’n’roll v našej krajine,“ sľubuje spevák Igor.

Napriek tomu, že texty skladieb THE PARANOID sú v jej rodnom jazyku, narastá o ňu záujem vo viacerých európskych krajinách. Ani tohtoročné leto, ktoré je pre kapelu európske, to nezmení a nad textami v angličtine neuvažuje. „Stále budeme hrdými Slovákmi. Zatiaľ to neplánujeme,“ dodal spevák a textár Igor Belaj.

theparanoidtour3.jpg

Zoznam najbližších koncertov THE PARANOID:
20.07. – CIBULA FEST, Holíč
20.07. – PŘEDPOUŤOVÁ ZÁBAVA, Šebetov (ČR)
21.07. – MOTOZRAZ, Spišská Stará Ves
21.07. – RIP FEST, Veľké Ripňany
26.07. – BENÁTSKA NOC, Liberec (ČR)
27.07. – BESKYDSKÉ HUDOBNÉ LETO, Ostravice (ČR)
27.07. – MONTE BU FEST, Brno (ČR)
28.07. – MYSTERIUM DANCE HALL, Stará Ľubovňa
03.08. – SÁZAVA FEST, Benešov (ČR)
06.08. – SZIGET FESTIVAL, Budapešť (HU)
10.08. – MISS DOMAŠA, Nová Kelča
11.08. – ROCK POD KAMEŇOM, Snina
17.08. – HODY V TREBATICIACH, Trebatice
18.08. – SKLÁŘSKÝ JARMARK, Karolinka (ČR)
24.08. – GERIFEST, Komjatice
25.08. – NATRUC, Kolín (ČR)

Zdroj: manager THE PARANOID
Publikoval: Redakcia GREGI.NET