The Beatles vydajú v novembri reedície výberovky „1“, tentoraz aj s klipmi!

Už uplynulo pätnásť rokov, odkedy sa na trhu objavil výber s prostým názvom 1, ktorý mapoval tie najväčšie úspechy legendárnych The Beatles, resp. všetkých dvadsaťsedem piesní , ktoré sa dostali na prvú priečku britskej alebo americkej singlovej hitparády. Začiatkom novembra vyjde táto best of v novej verzii, ktorú tentoraz doplní aj rozsiahly vizuálny materiál!

The Beatles patrili k jedným z priekopníkov, ktorí ku svojim piesňam nakrúcali videoklipy. Pokiaľ práve nekoncertovali alebo nenahrávali v štúdiu, vyžívali sa v tvorbe krátkych videí či shotov, ktoré sa následne v televízii stali veľmi populárne. Je preto zaujímavé, že doteraz ešte nikdy nevyšiel komplet, ktorý by tento raritný vizuál skompletizoval. Až teraz…

Beatles_HalfPage_advert.indd

Na 6. november je ohlásené vydanie kompletu 1+, ktorý bude v tej najrozšírenejšej verzii obsahovať jedno CD a dve DVD či Blu-ray. Na audio disku sa dočkáme dvadsiatich siedmych komerčne najúspešnejších piesní The Beatles, ktoré budú v tejto podobe fanúšikom predstavené prvýkrát v novo remastrovaných stereo mixoch.

Oveľa zásadnejší však tentoraz bude vizuálny materiál, ktorý prinášajú dve pribalené DVD a Blu-ray. Osemnásťčlenný tím, pod vedením držiteľa ceny Grammy Gilesa Martina, strávil v legendárnych Abbey Road Studios stovky hodín jeho hľadaním, náročným čistením, reštaurovaním a skenovaním z originálnych promo filmov, zaznamenaných televíznych relácií a ďalších dôkladne vybraných video záznamov, z ktorých vzišli hodiny materiálov, ktoré si fanúšikovia budú vôbec prvýkrát vychutnať vo zvuku 5.1 Dolby Digital a DTS HD surround audio mixoch.

Prvé DVD bude obsahovať videoklipy všetkých britských jednotiek The Beatles, teda klipy tých piesní, ktoré fanúšikovia nájdu aj na spomínanom CD. Štyri z nich navyše svojími komentármi doplnia aj žijúci členovia ChrobákovPaul McCartney a Ringo Starr. Druhý vizuálny disk bude plný bonusov, ktoré fanúšikovia uvidia v niektorých prípadoch úplne prvýkrát. Dvadsaťtri klipov prináša alternatívne verzie promo videí, raritné živé vystúpenia a ďalšie doposiaľ nezverejnené videá, ktoré dokopy poskytnú viac ako hodinu a pol nevšedného materiálu. Všetky tieto disky navyše doplní rozsiahla 124 stranová kniha, ktorá okrem dobových fotografií prinesie aj ďakovné príspevky hudobných žurnalistov a historikov.

Nové vydanie albumu 1, ktorý bude v rozšírenej verzii na trh uvedený pod názvom 1+, je prvým kompletným pohľadom na komerčne najväčšie úspechy najslávnejšej kapely všetkých čias. Titul bude k dostaniu vo vyššie popísanom deluxe komplete, ako aj v menej rozsiahlych verziách – v komplete CD + DVD/Blu-ray, či samostatne na CD, DVD a Blu-ray.

Nenechajte si ujsť nový komplet The Beatles s názvom „1+“. Kolekcia mapujúca najväčšie úspechy tejto britskej legendy vyjde pod hlavičkou Universal Music už 6. novembra!

https://www.thebeatles.com
https://www.facebook.com/thebeatles

The Beatles 1-Cover_DVD Version_web

Zdroj: Universal Music s.r.o.