Posledná pieseň legendárnych The Beatles je na svete! Singel Now And Then dopĺňa krátky dokument

Aj mnoho rokov potom, čo sa nezabudnuteľní The Beatles rozpadli, sme sa od nich dočkali novej hudby. Tentokrát ale už naozaj naposledy. Najnovší singel „Now And Then“ napísal a naspieval John Lennon, svojú stopu na ňom zanechal aj George Harrison a teraz, po dlhých 40 rokoch, ju dokončili Paul McCartney a Ringo Starr. 

Pieseň „Now And Then“ pôvodne vznikla už v 70-tych rokoch, kedy John Lennon nahral hrubé demo len za vlastného doprovodu na klavíri. Po spevákovej smrti sa ostatní členovia kapely pokúsili pieseň dokončiť, vtedajšia technika ale nedovoľovala hudobníkom spracovať Johnov spev v požadovanej kvalite.

Tím expertov, ktorý pracoval pod vedením režiséra Petera Jacksona na úspešnom dokumente The Beatles: Get Back, dokázal minulý rok spev dostatočne oddeliť od klavíra a dal tak možnosť McCartneymu a Ringo Starrovi dokončiť singel do podoby, v akej jej môžeme tera počuť. Krátky dokument o náročnej ceste za vydaním „Now And Then“ môžete už teraz pozerať na YouTube.

Budúci týždeň, v piatok 10. novembra, ide do predaja kolekcia piesní z rokov 1961-1966 nazvaná ako The Red Album na CD aj vinyloch. Podobná kolekcia, avšak z rokov 1967-1970, dostala názov The Blue Album. Na oboch nájdete tie najväčšie hity a niekoľko úplne novo pridaných trackov. Všetky piesne sú na fyzických nosičoch mixované v stereu, v digitálnej verzii dokonca aj ako Dolby Atmos. Na špeciálnych singlových vinyloch vychádza „Now And Then“ po boku debutového tracku „Love Me Do“.

The Beatles – Now and Then (Short Film)
STREAMINGOVÉ SLUŽBY
The Beatles – Now and Then
Autoři: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr
ISRC: GBUM72203947
(P) 2023 Universal Music
www.instagram.com/thebeatles/
www.thebeatles.com

Zdroj: TS