TEMPERAMENT A EMÓCIE NA WINTER JAZZFEST TRNAVA 2024

Kultúrne centrum Malý Berlín v Trnave privíta priaznivcov kvalitnej hudby na IX. ročníku festivalu Winter JazzFest Trnava a uvedie skvelých domácich aj zahraničných umelcov, ktorí sú ako vždy, garanciou nezabudnuteľných hudobných zážitkov.  

Gitarista a organizátor festivalu Michal Bugala v pozícii hudobného hosťa “hostí” vo svojej domovine rakúskeho hammond organistu medzinárodného významu, fantastického Raphaela Wressniga, ktorý sa počas svojej kariéry zaradil medzi popredných hráčov na tento nástroj. Bol nominovaný v anketách kritikov svetových časopisov, DownBeat a Readers ako „Najlepší hammond-organový hráč roka. Táto dvojica, spoločne s prvotriednym bubeníkom Hans-Jürgen Bartom, prináša so svojou hudobnou “performance” lavínu chytľavej nálady, ktorá nikoho nenechá v “standby” móde. Predstavia osvedčené inštrumentálne hity blues-funkovej školy v autentickej forme, plnej strhujúcich inštrumentálnych výkonov. Ako čerešnička na torte s nimi vystúpi špeciálny hosť slovenská spevácka diva AnitaSoul.

Trio ostrieľaných slovenských hudobníkov, ktorí sa svojou tvorbou zapísali do dejín slovenskej hudby niekoľkých posledných dekád – to sú basgitarista a producent Oskar Rózsa, bubeník Marcel Buntaj a klávesista Eugen Vizváry v spoločnom exkluzívnim projekte, ktorý odpremiérujú práve na WJFT 2024. Tieto tri mená npotrebujú žiaden ďalší komentár.

Úvod bude opäť venovaný prezentácii mladých slovenských talentov. Tohtoročný festival otvorí trnavský rodák, v súšasnosti pôsobiaci vo Valencii, talentovaný gitarista Matej Olah so svojimi španielskymi kolegami pod názvom Iberian Quartet.      

Winter JazzFest Trnava je realizovaný s finančnou podporou Mesta Trnava.

Program festivalu:

  • MATEJ OLAH IBERIAN QUARTET (SK/ES)
  • RÓZSA-BUNTAJ-VIZVÁRY (SK)
  • RAPHAEL WRESSNIG ORGAN TRIO FT. ANITASOUL (AT/SK)

Vstupné: € 25,-

Predpredaj vstupeniek: https://www.ticketportal.sk/event/Winter-JazzFest-Trnava-2024 a predajné miesta Ticketportal
Poloha: https://www.google.sk/maps/place/Štefánikova+94%2F4,+917+01+Trnava/@48.3783735,17.5830351,17z

Zdroj: TS