Temný Adalbert vydáva debutový album GHOSTS

Alternatívny rockový projekt slovenského hudobníka Vojtěcha Štědroňa s názvom Adalbert mohli fanúšikovia zaregistrovať už v minulom roku, keď vydal svoj debutový singel ‘Ghost’. V tom období začal pracovať aj na debutovom albume ‘Ghosts’, ktorý práve v týchto dňoch vydáva pod hlavičkou vydavateľstva go2stage.

Na albume “Ghosts” sa nachádza 12 piesní, ktoré sú mixom staršej aj novej tvorby. Žánrovo môžu fanúšikovia rovnako očakávať pestrý koktejl – od post-punku, post-rocku cez elektroniku a gotický rock až po vplyvy modernej vážnej hudby a lo-fi. „Väčšina albumu sa nahrala v mojom domácom štúdiu, časť sa nahrávala s Marošom Hečkom ako producentom a Vladimírom “Bajkom” Bajnocim ako zvukovým inžinierom vo Fun Rádiu, časť sme riešili aj s SMT štúdiom a celý album sa mixoval a mastroval v PULP štúdiu,” priblížil nahrávanie albumu Vojtěch. S Marošom Hečkom sa Vojtěch zoznámil vďaka Demovnici_FM, súťaži mladých talentovaných hudobných skupín, ktorú pravidelne organizuje Rádio_FM. „Adalbert ponúka naozaj prepracované aranžmány, naša spolupráca je založená na dôvere, Vojto prináša do projektu obrovský kus práce, nadšenia a zodpovedného prístupu, ktorý je nesmierne cenný,“ hovorí Hečko.

Adalbert na albume pracoval približne 4 roky a úprimne sa teší, že uzavrie túto kapitolu svojho tvorivého života a bude sa môcť hudobne posúvať ďalej. Spolu s novým albumom fanúšikom predstavuje aj nový klip k skladbe ‘Get Out’.

Zo všetkých skladieb na albume sa mu najlepšie nahrávala ‘Where Swans Flying Die’, ktorá sa nahrala takpovediac sama. Autor bol v správnom citovom rozpoložení a nahral priamo albumovú verziu. Najťažšie a najdlhšie sa nahrávala pieseň ‘Hiatus’, ktorá mala veľmi veľa verzií, prehrávala sa mnohokrát s novým aranžmánom a novými spevmi. Jediným hudobným hosťom na albume je jeho brat, ktorý nahral v jednej skladbe basu. Pre svojich poslucháčov má Adalbert aj upozornenie: „Album je určený pre ľudí, ktorí majú v niečom podobný pohľad na svet ako ja. Je to album pre ľudí, ktorí majú radi smutnejšiu a temnejšiu hudbu a radi sa v takej rozplývajú. Nie je to vhodný album pre ľudí, ktorí práve vyrážajú na párty a chcú mať dobrú náladu, je tu riziko, že im ju skazí,” konštatuje s úsmevom Vojtěch, ktorý si názov Adalbert vymyslel v detstve pre svoju imaginárnu kapelu. Adalbert v latinčine znamená “Vojtěch”.

Po vydaní albumu chce Adalbert odohrať čo najviac koncertov a festivalov. “Jedným z mojich hlavných snov je totiž mať reálnych fanúšikov,” smeje sa spevák. Najbližšie budete môcť tohto slovenského interpreta podporiť 30. apríla na krste albumu v jeho rodnej Banskej Bystrici v Klube 77 a 7. mája na krste v Bratislave v klube FUGA.

Vydanie nahrávky z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia ako hlavný partner.

CREDITS / ALBUM
Hudba: Vojtěch Štědroň
Texty: Vojtěch Štědroň

Členovia kapely:
Vojtěch Štědroň – autor projektu, spev, gitara, klávesy, basa, bicie, programovanie
(live band):
Martin Štědroň – basa
Dušan Bobák – bicie
Vladimír Holec – gitara, vokály

Produkcia: Vojtěch Štědroň, Maroš Hečko
Sound engineering a mix: Matej Turcer
Aranžmány: Vojtěch Štědroň
Grafický dizajn: fotograf Gabriel Antal, grafici Michal Holec, Alex Reav a Vojtěch Štědroň

Facebook: https://www.facebook.com/adalbertmusic/
Soundcloud: https://soundcloud.com/adalbertmusic 

Zdroj: TS