Temní Dáni Broke už 28. novembra v Subclube!

Už na budúci týždeň, vo štvrtok 28. novembra 2013 sa v bratislavskom Subclube predstaví dánska skupina Broke. Spolu s ňou vystúpi aj špička slovenského postrocku The Ills a elektronický projekt Isobutane.

Broke existujú na hudobnej scéne od roku 2010, keď sa v Kodani stretli študenti Simon Littauer a Mads Bergland. Najskôr sa venovali čisto gitarovej hudbe, no veľmi rýchlo pridali aj temnú elektroniku a na ich skladbách je cítiť aj jasný vplyv post punku. Broke umne miešajú vytrvalé bíty s futuristickou psychedéliou a kombinujú hi-tech zariadenia s lo-fi estetikou. Od začiatku chceli vytvoriť niečo iné, ako mainstream, ktorí počúvali odvšadiaľ. „Často to vyzerá, že niekde existuje stroj, ktorý vyrába stále rovnaké a rovnaké kapely. My sme sa snažili zabudnúť na tradičnú štruktúru pesničiek, chceme, aby naša hudba bola ako verše,“ hovorí Mads Bergland. Na koncertoch, ktoré určite potešia fanúšikov temnej elektroniky, ale aj post punku, dopĺňa dvojicu ešte bubeník Nikolaj Montin.

broke-S1-c1

Na ich prvej oficiálnej nahrávke Lifestyle Mixtape je deväť skladieb, hneď prvý singel Restless Beach zaujal fanúšikov i hudobnú kritiku v rodnom Dánsku, veľký ohlas vyvolala najmä skladba Let the Youth Go Mad, na ktorej im vokálny naspieval ďalší dánsky talent – speváčka , ktorá sa tento rok predstavila aj divákom na festivale Bažant Pohoda. „Vždy ma inšpirovali, pretože sú sakramentsky šikovní a cool,“ vyjadrila sa na ich adresu Mø.

Broke zahrajú v Bratislave po návrate z amerického turné. S nimi sa v Subclube predstavia stálice domácej scény – špičkoví postrockeri The Ills aj s novým basákom Petrom Berákom. Na záver večera vystúpi gitarista The Ills Martin Krajčír so svojim elektronickým projektom Isobutane.

Vstupné na koncert je 5 eur pri rezervácii na mail mario@pohodafestival.sk a 7 eur na mieste.

https://www.pohodafestival.sk/
https://brokecph.com/
https://theillsmusic.tumblr.com/
https://exitab.tumblr.com/isobutane

Zdroj: Pohoda Festival, s.r.o.