Teebs zahrá v Bratislave!

Všetko sa to začalo v roku 2008 na Red Bull Music Academy. Práve tu sa preťali cesty mladého Mtendere Mandowu aka Teebs a Stevena Ellisona aka Flying Lotus. Netrvalo dlho a Ellisonov, vtedy čerstvo rozbehnutý Brainfeeder imprint oznámil svoj desiaty release, Teebsov debutový album Ardour.

Rok 2010 bol pre label s bleskom v logu neuveriteľne plodný. Okrem Ellisonovho albumu Cosmogramma, ktorý kompletne redefinoval pojem “psycho,” či ďalších cenných albumov od producentov ako Lorn, Matthewdavid a Tokimonsta za to môže práve Teebsov farbistý pohľad na psych-hip hopový zvuku mesta anjelov.

Teebsovi budú na jeho prvom bratislavskom koncerte predskakovať producenti spojení pod mladou progresívnou značkou Exitab – Teapot (SK), Aches (UK) a Stix (SK).

Teapot aka Tomáš Ferko (ročník 85) produkuje beaty na pomedzí dubstepu, minimal techna a cinematického IDM. Patrí medzi tých niekoľko šťastných, ktorým sa podarilo dostať na Red Bull Music Academy (Rím, 2004). Odvtedy odohral množstvo živých a DJ setov. Napríklad po boku Clodcut či Jamie Woon…a vypustil do sveta hàbu trackov, naposledy v rámci remixového EP Unrest, ktoré čoskoro vychádza v reedícii na Exitabe.

Angličan Jonny Fox aka Aches síce pochádza z rodiska legendárneho Warp labelu, dlhší čas však žije v Bratislave. Debutové EP Fine Tongue (Exitab, 2011) dokonale (ne)zapadá do mozaiky lokálnej mini scény medzi producentov ako Stroon, Ink Midget & Pjoni, či Dead Janitor. Melancholické gitarové skeče, ambient poddávajúci sa future garage, zmes šepotov a “znetvorených” vokálov, pódiová hyperaktivita alá Mount Kimbie…aj tak by sa dal v skratke charakterizovať jeho hypnotický live set.

https://exitab.exitmusic.org/album/fine-tongue-ep

O živý vizuál a after djset sa postará Stix. Hyperaktívny rezident akcie Trashold a jeden z iniciátorov Habitat.fm.

Teebs

Zdroj: Subclub
Publikoval: Redakcia GREGI.NET