Taomi a horhi vydávajú nový hudobný projekt. Spoločne predstavujú dva nové single „iRiS“ a „Uhol pohľadu“

iRiS je názov hudobného projektu, ktorý aktuálne predstavujú dvaja talentovaní umelci z Michaloviec – Taomi a horhi. Skladby „Uhol Pohľadu“ a rovnomenný singel „iRiS“ už stihli svojim fanúšikom predstaviť počas minulého roka v rámci jesennej šnúry československých koncertov Echinacea Tour.

Mladí raperi z východného Slovenska hudobne spolupracovali už v minulosti, a vo veľkej miere sa podieľali na prípravách a tvorbe posledného Taomiho albumu Echinacea, ktorý vyšiel v máji minulého roka. Spoločne si zaspievali na klubovom tracku „Keď sám, tak neosamelý“ a neskôr sa predstavili naživo, v rámci česko-slovenského turné k albumu.

„S Taomim sa poznáme necelé dva roky. Od začiatku bola naša spolupráca veľmi spontánna a všetky tracky vznikali počas minulého leta,“ opisuje spoluprácu horhi. „Som veľmi rád, že do toho išiel so mnou a aj keď ešte nie som veľmi známy na slovenskej hudobnej scéne, v Amerike už vedia – that I’m him,“ dodáva so smiechom. 

horhi je začínajúci mladý talent, ktorý sa hudobnej produkcii venuje profesionálne na univerzite v Amerike. Minulý rok odpremiéroval svoj prvý singel „pohlad“, na ktorý neskôr nadväzovala skladba „jazvy nad dusi“. Novinka iRiS odkazuje na reflexiu vlastného vnútra. „iRiS v latinčine reprezentuje dúhovku, no ja to vidím tak, že život nie je vždy farebný. Cover art predstavuje pokušenie, preto je na ňom vyobrazený diabol,“ vysvetľuje bližší význam Taomi. „Je to o pohľade, počúvaní a vnímaní svojho vnútra,“ uzatvára umelec.

Sleduj Taomi: Instagram | YouTube | Facebook
Sleduj horhi: Instagram | YouTube

Zdroj: TS