Tanec v nekonečnu podle Please The Trees aneb první ukázky z nového alba.

Svou pátou studiovou desku kapela stvořila částečně opět ve Spojených státech. Tentokrát v sanfranciském studiu Tiny Telephone se zvukovým mistrem a producentem Brandonem Egglestonem (Mountain Goats, Dandy Warhols, Modest Mouse ad.). Ovšem hodně se tentokrát tvořilo také doma v Praze, zejména ve studiu Golden Hive. V San Francisku Please The Trees natočili základy, v Praze pak s hostujícím Martinem Tvrdým přidali vrstvu kláves, syntezátorů, dalších zvuků a samozřejmě vokály.

Speciální hosté – John Grant (!) doprovodný zpěv či multiinstrumentalista Thor Harris (Swans, Shearwater, Thor & Friends ad.) marimbu – nahráli své party na Islandu, resp. v Texasu a takto nabobtnalý komplet putoval zpět ke břehům Pacifiku, kde jej Brandon Eggleston smíchal. Výsledný mix v Praze opět převzal místní studiový mág Amák Golden, aby dal albu konečnou zvukovou podobu masteringem.

S vydáním Please The Trees však nespěchají. Deska, která se bude jmenovat Infinite Dance, vyjde až někdy v druhé polovině letošního roku. První ukázky si však můžete poslechnout již nyní, a to v rámci reportáže Terezy Willoughby pro server Seznam.cz., kde najdete i rozhovor s frontmanem kapely Václavem Havelkou.

Video ukázka z natáčení ve studiu Tiny Telephone zde.

Své dosud poslední album Carp vydali Please The Trees v září 2015. I to tehdy natočili během koncertování v Americe. Z kraje roku 2016 za něj pak získali cenu hudební kritiky Apollo a také nominaci na cenu Vinyla, jakož i na žánrového Anděla. Toho získali již tři roky předtím za album A Forest Affair coby nejlepší alternativní nahrávku roku 2012.

Chystaná albová novinka Infinite Dance např. na Radiu Wave. aktuálně vévodí přehledu nejočekávanějších nahrávek k vydání v roce 2018.

Nové album Please The Trees vyjde paralelně s premiérou filmu This Way v produkci Evolution Films, který mapuje památné turné, jež kapela podnikla v roce 2016 na korbě náklaďáku místo pódia.

Na letošní září také Please The Trees a taneční soubor 420PEOPLE chystají premiéru nového společného představení.

Čekání na zmiňovanou studiovou novinku Infinite Dance si můžete zkrátit poslechem stále aktuálního koncertního záznamu 007 – Licence To Live, jenž Please The Trees v mezičase pořídili na půdě legendárního pražského klubu 007 Strahov a stáhnout si jej můžete zdarma na stránkách vydavatelství Starcastic Records.

Více na:
www.pleasethetrees.com
www.facebook.com/pleasethetrees
bandcamp.pleasethetrees.com

Zdroj: TS