Takmer 70 piesní prináša kompilácia Evy Kostolányiovej

Vydavateľstvo Opus vydáva doteraz najobsiahlejšiu kompiláciu piesní veľkej speváčky s výnimočným hlasom. Na troch diskoch ponúka až 69 piesní.

Napriek tomu, že osud Eve Kostolányiovej nedoprial dlhú kariéru, za šesť rokov stihla nahrať množstvo jedinečných piesní, ktoré mnohí dodnes považujú za to najlepšie, čo v slovenskej populárnej hudbe vzniklo.

Tento unikátny trojdisk mapuje nahrávky Evy Kostolányiovej z rokov 1969 – 1975, pričom vydavateľstvo Opus sa pri jeho zostavovaní neorientovalo len na speváčkine hity. V zozname piesní poslucháči nájdu aj také, o ktorých možno ani netušili alebo už na ne zabudli.

Samozrejme, nechýbajú ani obľúbené duetá s Michalom Dočolomanským, Petrom Vašekom, Mariánom Labudom, či Karolom Duchoňom. Tento výber prináša 69 piesní, ktoré v maximálnej možnej miere mapujú všetky nahrávky tejto vynikajúcej speváčky.

Vydavateľstvo Opus vydáva album Eva Kostolányiová: Opus 1969 – 1975 v rámci edície Kolekcia 1-2-3 v jednom, v ktorej už vyšli albumy populárnej hudby (Banket, Vašo Patejdl) i hovoreného slova (Krajíček & Hlaváček, Strýco Marcin). Všetky albumy z tejto edície sú k dispozícii na www.opus.sk.

Kostolanyiova_cover

ZOZNAM SKLADIEB:

CD I.

Bábika / Poď so mnou / Ten, čo tu včera bol / Tma je nebezpečná / Achilles / Hej, chlapče / Jingle jangle / Na prahu noci / Skloň tvár / Ten môj papá / Ťuk, ťuk / Len ja dúfam / Neplač viac / Už nemám gavaliera / Vravievali mu / Až bude pokosená tráva / Bronzový vláčik / Cítiš, krúti sa zem / Dilema / Hviezdna láska / Halabala / Je môj pán / Farebný sen

CD II.

Smoliar / Keď si sám / Si úžasný / Môj veľký mág / Pár kníh / Piesne s nádychom júna / Súboj / Pieseň o Vietname / Zimné kvety / Zmysel nemých slov / Uspávanka matky z My Lai / Hala, hala / Haló tam / Hviezdny sonet / Chvála humoru / Koľko je o nás ľúbostných básní / Jesenný úsmev / Kade chodieva láska / Leto / Klauni / Nočná pieseň / Kto ti poradí / Keď je zima

CD III.

Čas čo má milión hier / Čo všetko je láska / Dobré ráno želám / Hádaj hádaj / Luna sype zo zástery / Mávnutím / Ping pong / Povesť o skale / Pozri mám už svoje roky / Príma panoptikum / Rieka detstva / Ruka s kvetom / Si ako z cigarety dym / Ružová rozprávka / Smiešny pán / To všetko máj / Si dážď / Týždeň po svadbe / Ty a iba ty / Waterloo / Výlety / Zlatý kľúč / Znie smiech tiet

Zdroj: Forza Music