Tajomstvo starej bambitky 2. Dotočila sa posledná klapka jednej z najúspešnejších rozprávok posledného desaťročia.

Tvorcovia rozprávky Tajomstvo starej bambitky 2 hlásia hotovo. Teda, čo sa týka časti natáčania.  Posledná klapka padla minulý týždeň na zámku v Jindřichově Hradci, kde štáb strávil v priebehu mája 12 dní natáčania. Práca sa teraz presúva do strižne. Premiéra je naplánovaná na 9. decembra 2021.

Nový príbeh donesie na plátna kín, hrdinov známych z prvej časti úspešnej rozprávky. Z princa Jakuba a hrnčiarskej dcéry Aničky sa stal kráľovský pár. Rodinu tvorí i rozkošná princezná Johanka a jej deduško, ktorý sa venuje len hrnčiarskemu remeslu. Lúpežník Karaba sa stal tak trochu rozprávkovou legendou. Situácia sa však zamotá vo chvíli, keď sa radcovia Ferenc a Lorenc chcú pomstiť a využiť k tomu „nešťastnú“ kráľovnú Júliu. Tej utiekli všetci nápadníci a riadenie kráľovstva jej tiež moc nejde. Radcovia nastražia na Karabu pascu a podvodník Václav im v tom bude ešte pomáhať. Aby dobro znovu zvíťazilo, je k tomu potrebná múdrosť, priateľstvo a odvážne srdce.

Rozprávka Tajomstvo starej bambitky 2 sa natáčala celkom 27 dní v 8 rôznych lokalitách. Pre hercov a komparzistov bolo ušitých 60 kostýmov, ďalších 300  bolo z kostymérne. Vzniklo celkovo 18 parochní a použitých bolo desiatky príčeskov a falošných fúzov. Vo filme si zahralo celkom 8 koní, 25 sliepok, 16 husí, ďalej kozy, ovce, 1 ťava a 1 papagáj. Pre scénu vidieckého trhu nechala produkcia naviesť 250 kusov kapúst a pre rôzne scény bolo použitých 75 balíkov slamy.

V hlavných roliach sa objaví Ondrěj Vetchý, Tomáš Klus, Kamila Janovičová, Veronika Khek Kubařová, Valentýnka Bečková, Jiří Lábus, Miroslav Vladyka, Václav Noid Bárta, Petr Štěpánek, Markéta Plánová a ďalší.

Rozprávka Tajomstvo starej bambitky 2 vzniká v produkcii Roberta Plavca a Radovana Vašáka v spoločnosti Fairytale Production s.r.o., v koprodukcii s Českou televíziou a do kín film uvedie spoločnosť Magic Box Slovakia, s. r. o., 9. decembra 2021.

Zdroj: TS