Szidi Tobias – Komorne.

Benefičným koncertom pre Občianske združenie Deti Devína zavŕši 16.12.2015 v Dome kultúry Devín mimoriadne umelecky úspešný rok podmanivá a nezameniteľná slovenská herečka a speváčka Szidi Tobias.

Uplynulý rok vyplnila častým koncertovaním – v prvej polovici roka absolvovala koncertnú šnúru, na ktorej predstavila v živej podobe piesne zo svojho zatiaľ posledného albumu Jolanka. Vypredané turné zakončila bravúrnym koncertom v bratislavskej Starej tržnici, na ktorom obdržala za svoj najnovší album ocenenie Zlatá platňa. Doteraz sa z tohto titulu predalo už cez 5000 nosičov v ČR a na Slovensku. Nasledovali ďalšie koncerty u našich západných susedov ale aj na Slovensku, k nezabudnuteľným a umelecky neopakovateľným sa zaradili najmä jej koncerty vo viacerých slovenských kostoloch.

Popri tom všetkom stihla činorodá Szidi účinkovať na svojej domovskej divadelnej scéne Astorka, dotočiť prvú sériu seriálu Tajné životy u našich českých susedov a zahrať si vo výpravnej slovensko – českej produkcii v rozprávke Johankino tajomstvo v réžii Juraja Nvotu. Rozprávka bude mať premiéru na Štedrý večer v STV. „Hrám tam kráľovnú. Môj syn Jonáš mi hrá synáčika a druhý syn Krištof hral pobočníka. Boli sme tam všetci traja, čo bolo dobre a veľmi ma tešilo dívať sa na nich“ hovorí Szidi.

Z hudobných projektov potom prijala ponuku na účasť pri nahrávaní CD Petr Hapka – Miláček žen a vetešníku. Ide o unikátnu koncertnú nahrávku z klubu Heligonka, na ktorej piesne Petra Hapku spievajú okrem Szidi Tobias ešte Jaromír Nohavica, Aneta Langerová, František Segrado a ďalší.

Benefičný koncert v bratislavskom Devíne bude v predvečer Vianoc jedinečnou možnosťou zastaviť sa a započúvať do krásnych a podmanivých piesní Petra Lipovského a Milana Vyskočániho v podaní Szidi Tobias a jej komorného doprovodu v zložení Milan Vyskočáni (gitara, klávesy), Milan Osadský (akordeón) a Andrej Gál (violončelo).

Vstupenky na tento nevšedný večer sú ešte k dispozícii na www.drhorak.sk, v kamennej predajni Dr. Horák na Medenej 19 alebo v predajnej sieti Ticketportal.

SZIDI TOBIAS – KOMORNE
16.12.2015 Dom kultúry Devín, 19 hod
voľné sedenie
vstupné 13,- €, na mieste 15,- €
https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=21687
https://www.drhorak.sk/?con=2193

Zdroj: Dr. Horák