Synthesia: Quintax!

Už o dva týždne budete mať jedinečnú možnosť spoznať hudobné cítenie jedného z najtalentovanejších housových djov a producentov súčasnosti Guy J-a. Jeho vystúpenie podporia aj dve osobnosti slovenskej tanečnej scény, ktoré by sme vám radi stručne predstavili a pomenovali aj dôvody, prečo práve oni a čím sú pre Synthesiu výnimoční. Prvým je Branislav “Styller” Klinko, vystupujúci na Synthesii pod svojim progressive-housovým alter egom Quintax.
 

niečo z minulosti: Braňo alias Styller je na scéne už pekných pár rôčkov.  Pod prezývkou Styller produkuje a remixuje trance od roku 2003, v posledných rokoch veľmi intenzívne. Patrí do malej skupiny slovenských producentov, ktorí získali podporu aj veľkých djských mien, i keď to nie každý o ňom vie. Ako Styller vydal zatiaľ dve EP a takmer tucet remixov.  Quintax – Braňove umelecké alter-ego (odvodené od slova quinta – kvinta, vyjadrujúce hudobný interval), odhaľuje jeho záujem aj v pomalších housových beatoch, ktoré prinášajú skutočnú producentskú výzvu. S Quintaxom sa Braňo zatiaľ sústreďoval predovšetkým na remixy trackov domovského labelu Mistique Music, no jeho ambície do budúcna sú  zamerané aj na vlastnú tvorbu.

QTX

aktuálny sound: Quintax je na svete iba necelé dva roky a hoci je Braňo skúsený dj, až v poslednom období sa rozhodol vystupovať aj ako Quintax.  Niečo nám napovie aj jeho promo set, ktorý nájdete aj na jeho soundcloud stránke. Prinášame vám aj ukážku z jeho Quintax-remixovej tvorby, pretože ako sa hovorí – jedno vypočutie je hodné viac ako tisíc slov.

V najbližšom období očakávame nový Quintaxov track a remix pre Drahosha. Máme sa na čo tešiť!

prečo Quintax: Braňo v sebe zosobňuje na jednej strane veľkého trancového fanúšika a autora, na strane druhej jeho Quintax tvorba naberá na obrátkach aj bez vysokého bpm. Toto jedinečné spojenie hudobnej duše, ktorej nie su cudzie rýchle beaty a zároveň je žánrovo aj autorsky ako Quintax limitovaná, môže priniesť nekompromisný bezomáčkový set, ktorý perfektne zapasuje do našej hudobnej koncepcie. Quintax vystúpi hneď po Guyovi a bude preto mať pri svojom sete rozviazané ruky. Jedno vieme iste – bude to náklad!

prečo Guy J: “Guy J patrí k veľmi malej skupine housových producentov, ktorí sú zároveň výbornými djmi. Jeho produkcia patrí k tomu najlepšiemu, čo môžeme nájsť na legendárnej značke Bedrock. Ak hovoríme o tom, že set by mal mať príbeh, mal by byť rozprávkou do sveta emócií, tak práve tento umelec nám ukazuje ako to vyzerá v praxi. Jeho posledné mixy aj nový autorský album dokazujú, že je v najlepšej forme vo svojej kariére. Aj preto sa veľmi teším na jeho vystúpenie. Myslím, že to bude jedna z vrcholných house parties za ostatný rok. Urobím všetko preto, aby môj set po jeho boku bol dôstojným pokračovaním večera.“

Tešíme sa na Braňa a na vás v piatok 14. októbra v Subclube.

Synthesia presents: Guy J
14. októbra 2011 (piatok)
Subclub / Bratislava
GUY J / Bedrock (ISR)
Support: Breeth, Quintax, Pmc & Tomin
vstupné: 10.00 Eur

 

Synthesia

Zdroj: Synthesia
Publikoval: Redakcia GREGI.NET