Synthesia: Breeth!

Dnes si v krátkosti predstavíme nášho druhého hráča v poli, slovenského dja, producenta a  moderátora Michala Breetha.


niečo z minulosti: Michal je všeobecne známa osobnosť slovenskej tanečnej hudobnej scény, veterán starých dobrých časov a zároveň jeden z najpokrokovejších slovenských djov. O ňom už bolo napísané za tie roky naozaj neúrekom a my by sme neradi opakovali už stokrát povedané.  Okrem výrazných djských úspechov, keď sa vypracoval na jedného z najžiadanejších slovenských EDM umelcov v zahraničí, už celých sedem rokov nám každý týždeň v piatok večer prezentuje čerstvú hudbu a zaujimavých hostí v autorskom programe 4 Elements na Rádiu_FM. Počet relácií, ktoré Mišo pripravil a pre nás spočítal, je k dnešnému dňu na úžasnom čísle 357! Zároveň je spolu s Peetom autorsky podpísaný aktuálne pod trinástimi trackmi ako remixér alebo producent.
 

Breeth


aktuálny sound: Breeth má za sebou históriu úspešného techno dja a z tohto obdobia mu zostala láska pre hutný beat a rolujúci groove. Dnes svoj repertoár dopåňa aj trackmi s hlbokými plochami a zmysluplnými melódiami a dokáže sa cítiť ako ryba vo vode rovnako v  pomalých odtieňoch warmupu ako aj vo svižnej nakladačke na konci. Hudbu v zásade vyberá iba podľa vlastného ucha a vkusu a nehľadí na rebríčky popularity. Spolu so svojím autorským partnerom Peetom majú za sebou viaceré zaujímavé remixy, chystajú remixovú edíciu singla Kilimanjaro a na sezónu 2012 pripravujú aj prvé spoločné vystúpenia, na ktoré sa obzvlášť tešíme. My vám ako ukážku ich spoločnej tvorby prinášame skvelý remix tracku od Dennisa Rosetha – Depth Charge. Plnokrvný progressive house!

prečo Breeth: Miša sme chceli booknuť už na prvú Synthesiu s Henry Saizom, kolidovalo to vtedy žiaľ s iným jeho hraním. Je to prvý dj, ktorý nás napadol pri spojení hudobného žánru progressive a tech house so slovenským supportom. Ako jeden z mála slovenských techno djov nezaspal dobu a dnes patrí k slovenskej špičke, či už ako headliner alebo ako warmup dj. Jeho prácu patrične oceňuje aj zahraničie, kde je Michal častým hosťom. Zároveň je pre nás vzácnym priateľom a obdivujeme jeho vytrvalosť pri presadzovaní hudobnej kultúry v našich krajoch. Tešíme sa na jeho poňatie hlbších odtieňov progressive housu a nepochybujeme o tom, že každého z nás postupne dostane tam kam patríme – na parket!

prečo Guy J: “S Guyom som sa stretol prvý krát na Balaton Sounde v lete a je to fakt skvelý týpek. Jeho hudba je zjavne silným zrkadlom jeho duše a osoby ako takej. Až neprimerane skromný a slušný chalan, ktorý svoje vnímanie sveta dokonale prenáša do hudby. Nekonečné nástupy skvele zamotané do energického beatu sa stali vyhľadávaným produktom medzi djskou elitou sveta v podobe remixov ale i medzi vydavateľstvami ako jeho originál produkty. Je pre mňa preto veľkým potešením, že s Guyom budem mať možnosť v rámci tohto mesiaca hrať dokonca tri krát. Je to určite jeden z tých, ktorí si zaslúžia to čo dosiahli a kam smerujú.”

Tešíme sa na Breetha a na vás v piatok 14. októbra v Subclube.

Synthesia presents: Guy J
14. októbra 2011 (piatok)
Subclub / Bratislava
GUY J / Bedrock (ISR)
Support: Breeth, Quintax, Pmc & Tomin
vstupné: 10.00 Eur

 

Synthesia

Zdroj: Synthesia
Publikoval: Redakcia GREGI.NET