Swayzak si mení meno na S_W_Z_K a hrá na septembrovej Leporelo_FM party!

Britské duo James Taylor a David Brown tvoriace projekt Swayzak, vydali dovedna až deväť očarujúcich tech-housových albumov na značkách ako Medicine a !K7.

Vlani v lete Taylor opustil duo, aby sa venoval vlastným projektom, takže David Brown pozmenil názov projektu na S_W_Z_K a v júni vydal na Tresor Records ďalší super tanečný album plný minimalistického, ale zároveň organického techna. Naživo ho príde predstaviť aj do Nu Spirit Clubu, kde sa v rámci svetového turné zastaví 15. septembra na Leporelo_FM party.

David Brown a James Taylor začali produkovať hudbu v roku 1993 a v týchto časoch po páde železnej opony si veľa inšpirácie vzali z temnej a studenej poetiky východného bloku. Pred Googlom a facebook revolúciou, sa informácie šírili ústnym podaním a hudobnou tlačou. Swayzak používajú technológiu doby, fax, pagery, kopírky a telefónne záznamníky aby o sebe dali vedieť. V roku 1997 vydali svoj debutový vinyl „Bueno / Fukumachi“, dubovo minimalistický singel inšpirovaný výletom do Španielska a komiksami manga.Veci sa však definitívne posunuli dopredu až v roku 1998 vydaním debutového albumu „Snowboarding“, odkedy sa hviezda Swayzak rozžiarila po celom svete na festivaloch ako Glastonbury, Coachella a Fusion, v kluboch Fabric, Panorama Bar, Watergate a Rex, a na netradičných miestach ako su múzeá, módne prehliadky, Španielska katedrála, námestie v Paríži, alebo týždeň trvajúca párty v Montrealskom lofte!

Eponymne nazvaný re-debut S_W_Z_K, ktorý vychádza na techno super labeli Tresor v Berlíne, je prvým štúdiovým počinom po piatich rokoch a vzdáva hold ako skoršej práci so Swayzak, a pritom sa osviežujúco odkláňa smerom k nečakanému terénu, ktorý predzamenáva aj výber vydavateľstva. Album je zložito tkaný soundtrack k nekonečnej berlínskej klubovej noci, so znepokojujúcimi textúrami a často, s atmosférou riadeného chaosu, vyváženou dynamickou tanečnou produkciou, ktorá bude v živom prevedení s mašinami ako Roland SH-09, alebo Bellari Stereo Tube Sonic Exciter zaručenou zvukovou lahôdkou.

15.9.2012, Nu Spirit Club
Leporelo_FM presents SWAYZAK
live: S_W_Z_K (!K7 Records/UK)
DJs Benco, Milos, Skank
minimal, house, detroit grooves
Predpredaj: 7/9Eur, Ticketportal, Tixy, Nu Spirit Bar
FB event: https://www.facebook.com/events/328210553933804/

Zdroj: Nu Spirit