Swan Bride prinesú do klubov novinky.

Slovenská alternatívna skupina Swan Bride odohrá v najbližšej dobe dva exkluzívne koncerty. Prvým z nich bude vystúpenie na Stanici-Záriečie v Žiline už túto sobotu, druhýkrát sa predstavia v brnenskom Kabinete Múz 30.októbra. Potom sa formácia bude venovať najmä nahrávaniu nových skladieb.

,,Posledný polrok trávime veľa času v štúdiu Wasteland a pracujeme na nových pesničkách,“ vysvetľuje frontman Maťo. ,,Na týchto koncertoch by sme si radi vyskúšali ako znejú tieto skladby naživo a ako na ne reaguje publikum.“

swan bride foto

Tvorba je aj dôvodom, prečo sa skupina známa aj v zahraničí v poslednom čase málo objavovala na koncertoch. ,,Chceli sme sa vrátiť do obdobia, kedy sa naša kapela točila hlavne okolo spoločného hrania v skúšobni. Začali sme mať pocit, že zmysel, pre ktorý sme Swan Bride pred rokmi zakladali sa vytráca. Samozrejme, prišli do toho aj rodinné povinnosti a času už nie je tak veľa ako kedysi,“ dodáva bubeník Mišo.

V Žiline a v Brne s nimi vystúpi aj formácia Genuine Jacks, ktorým Swan Bride krstili debutový album Blueberry Wine Tales (2013). Na koncertoch bude k dispozícii aj špeciálna edícia tričiek od firmy DEARFRIENDS s vizuálom, ktorý si zobral na starosť basgitarista Fuxo.

,,Naši fanúšikovia by mali na koncerty jednoznačne prísť, pretože pôjde pravdepodobne o posledné dva koncerty, ktoré v najbližšej dobe plánujeme. Takže kto nás má chuť vidieť opäť raz naživo, nech neváha!“ odkazuje pätica.

Swan Bride

Nezameniteľná hudba Swan Bride s nádychom rockabilly, blues, post punku, surf rocku aj divadelného variété, v ktorej hudobníci šikovne kombinujú odkaz rokov minulých so zvukom modernej svetovej rock´n´rollovej scény, uspokojí fanúšikov kvalitne spracovanej gitarovej tvorby, zmysluplných textov aj priaznivcov hororovej atmosféry. Poznávacím znamením The Swan Bride sa stali živé vystúpenia a strhujúci príval energie cirkulujúci na pódiu a zároveň pod ním je ojedinelým javom, ktorý doposiaľ nenašiel na našom území konkurenciu.

Pätica pochádzajú zo Žiliny sa zviditeľnila v roku 2007 s debutovým EP Monsters In Your Drawers a singlami Alternate Ego a Mad Romance, ktoré sa niekoľko týždňov držali na špici hitparády Rádia_FM. Od tej doby absolvovali muzikant dve koncertné šnúry na Slovensku, v Českej republike aj po Balkánskych krajinách, vystupovali v Anglicku a Francúzsku, odohrali veľkú väčšinu významných festivalov (Pohoda, Rock for People, Hodokvas, Grape, atď), predstavili sa  fanúšikom Marilyna Mansona v roli predskokanov v rámci jeho Europe tour 2009, alebo ako support britských The Foals aj The Horrors vo Viedni.

Na konte majú Swan Bride dva štúdiové albumy 2 (2010) a Swan Bride (2012). Tretí je na ceste.

Zdroj: Swan Bride