Svou show okouzlili Daft Punk. V pátek se kapela Parcels předvede v Praze.

Australská partička Parcels, jejíž elektro pop říznutý sedmdesátkovým disco-soulem ohromil samotné Daft Punk, přijede už 7. prosince do Prahy.

Představí zde svou dlouho očekávanou debutovou eponymní desku, která vyšla letos v říjnu. Společně s Parcels vystoupí izraelská kapela Young Yosef. Poslední vstupenky (440 Kč) jsou v prodeji na fource.cz, GoOut.cz a v síti Ticketmaster.

Pětice australských muzikantů se dala dohromady na střední škole a hned s prvním EP Clockscared se o Parcels rozkřiklo po Austrálii i Evropě. Nakonec zakotvili v Berlíně a upsali se francouzskému nezávislému labelu Kitsuné (Phoenix, Bloc Party, Cut Copy). „Ze začátku jsme byli plní energie, takže Evropa byla jedna velká party. Pak nám ale začali docházet peníze, tak jsme se museli trochu uklidnit,“ mluví o prvních měsících na jiném kontinentu.

Druhé EP Hideout vyvolalo kolem kapely ještě větší hype a originálního zvuku si všimli i slavní Daft Punk. Potají zašli na jejich pařížské vystoupení a odcházeli nadšení natolik, že společně s Parcels nahráli skladbu Overnight. Na úspěchy písně navázala pětice letos v říjnu eponymním debutem, který v magazínu NME dostal pět hvězd z pěti a jeho recenzent k němu napsal: „Parcels si dali načas a vydali ucelené nadčasové album, které je navíc zatraceně chytlavé.

Zdroj: TS