Svoj jediný tohtoročný slovenský koncert odohrá absolútna legenda v Košiciach V Collosseu zahrajú UK SUBS !

Britská punková legenda UK SUBS je v týchto dňoch na svojom európskom turné počas ktorého odohrá 26 koncertov v 13 krajinách a neobíde ani Košice.

Súputníci tých najpodstatnejších svetových punkových skupín ako Ramones, Sex Pistols, The Clash, Exploited, Damned, Buzzcocks, Sham 69 sú kapelou, ktorá za celých 40 rokov svojej existencie nemala pauzu a od jej vzniku stojí na jej čele dnes už 74 ročný spevák Charlie Harper, jej jediný pôvodný člen. Keď tento neúnavný punkový dôchodca začal hrať punk, mal 30 rokov a zdalo sa mu, že je už na túto muziku starý. Piata dekáda, do ktorej tento band vstúpil ale potvrdila, že to vôbec nebola pravda, pretože UK SUBS sú na rozdiel od mnohých svojich muzikantských kolegov stále tu, stále vydávajú albumy a na ich koncerty chodia aj tínedžeri, ktorí by mohli byť Charlieho vnukmi. Ako povedal spevák v jednom rozhovore, práve kvôli tomu musel požiadať firmu vyrábajúcu tričká pre fanúšikov, aby ich dodala v menších veľkostiach S a M a boli týmto deckám dobré.

UK SUBS si pred 25 rokmi poctili aj muzikanti z Guns N‘ Roses a ich skladbu Down On The Farm nahrali a zaradili na svoj známy album coververzií The Spaghetti Incident.

Angličanaia prídu do Košíc aj s hosťom. Tým bude kapela Bratislavské dievčatá tvorená známymi tvárami slovenskej punkovej scény – basa Lump Čupe (Krach, Lord Alex, Zóna A), bicie Mikko (Heretix, Barbus, Lord Alex, Zóna A) a gitara Roman K. (Heretix, Banderas, Lord Alex)

Kultová kapela odohrá svoj koncert vo štvrtok 1. februára 2018 od 19.00 hod. v klube Collosseum

Zdroj: TS