Svetoznámy americký bubeník Poogie Bell sa vracia do Bratislavy!

Presne rok po úspešnom koncerte kapely Poogie Bella s hosťom Jurajom Griglákom v Bratislave sa garde otočí a jeden z najlepších slovenských basgitaristov bude hostiť tohto amerického bubeníka.

Už 3. apríla sa slovenská hudobná špička spojí s tou americkou v Nu Spirit Club-e a opäť budete môcť zažiť jedinečnú atmosféru spoločného koncertu zoskupenia Juraj Griglák & Company featuring Poogie Bell.

Griglákov band má nemenej známe a kvalitné osobnosti: Ondřej Štveráček na tenor-saxofóne, Michal Bugala na gitare a za klávesy sa posadí Eugen Vizváry. Tento projekt hrá autorskú tvorbu Grigláka a Vizváryho v štýle fusion, jazz a funk.

Talent Juraja Grigláka dávno prerástol slovenské hranice. Je firemným hráčom prestížnej značky Sadowsky, získal niekoľko prestížnych ocenení a má za sebou diskografiu plnú kvalitných albumov. Tým najznámejším je jeho sólový album Bass Friends z roku 2001, ktorý vyšiel vo virtuálnej reedícii. Nahrávka zaujala aj zahraničnú kritiku a výsledkom bolo vysoké hodnotenie magazínu Bass Player.

Spolupraca s Poogie Bellom nie je náhodná. Poogie je hosťom na Jurajovom pripravovanom albume a Juraj je opäť členom Poogie Bell bandu , s ktorým absolvoval turne v Anglicku a Rakusku  pred rokom .

Bubeník Poogie Bell je dlhoročným spoluhráčom tej najväčšej hudobníckej elity. David Bowie, Erykah Bady, Al Jarreau, alebo Roberta Flack. Tí všetci využili jeho jedinečný rytmický talent. Bell sa však najviac preslávil ako bubník legendárneho basistu Marcusa Millera.

Spoločnému koncertu na Slovensku predchádza opäť európske turné Poogie Bell bandu (Holandsko,Nemecko,Belgicko,Francuzsko), ktorého sa Juraj  v marci zučastní.

Termíny SK turné:
30.3. Blue Note, Nové Mesto nad Váhom
31.3. Bar Museum, Martin
1.4. Cukráreň Alžbetka, Žarnovica
2.4. Humno,Tatranská Lomnica
3.4. Nu Spirit, Bratislava

4.4. Jazz Dock, Praha

www.jurajgriglak.net
www.poogiebell.net

www.nuspirit.sk

Zdroj: Matej Salek