Svetovo uznávaný David Kollar tentoraz s projektom The Blessed Beat.

Prešovský hudobník David Kollar je možno viac známy vo svete ako na Slovensku. Každý jeho domáci koncert je preto tak trochu sviatkom. Kombinácia jazzu, elektroniky a improvizácií v podaní The Blessed Beat zaznie v Elektrárni Piešťany v pondelok 21. mája.

„Keby podobný úspech dosiahol nejaký slovenský športovec, venovali by sa tomu všetky naše médiá,“ napísal o Davidovi Kollarovi v auguste minulého roka Denník N v reportáži z koncertu v Elektrárni Piešťany. Album, na ktorý David Kollar nahral gitary, v tom čase viedol britskú hitparádu, na Slovensku si to však skoro nikto nevšimol.

Medzinárodne uznávaný prešovský hudobník, gitarista a autor filmovej hudby sa v pondelok 21. mája predstaví v Elektrárni Piešťany opäť. Tentoraz s projektom The Blessed Beat.

Tvorba taliansko-slovenskej kapely troch umelcov mladej generácie absorbuje a odzrkadľuje množstvo hudobných nálad (jazz, elektronika, improvizovaná hudba). Zároveň si udržuje závideniahodný individualizmus a vysokú úroveň, ktorá spája hudobnú kreativitu s veľmi dynamickým a hlbokým obsahom.

Členovia kapely David Kollar, Paolo Raineri a Simone Cavina spolupracovali s takými hudobníkmi ako David Sylvian, Brian Eno, Bjorn Charles Dreyer a Xploding Plastix.

Koncert The Blessed Beat v Elektrárni Piešťany začína v pondelok 21. mája o 20.00 h. Vstupenky sú v predpredaji cez Ticketportal.

Zdroj: TS