Švédska dancehallová diva ETZIA príde koncertovať do Bratislavy.

Bez žánrového obmedzenia. Aj tak by sa dal charakterizovať festival Cherchez La Femme, ktorého prvý ročník sa uskutoční od 11. do 13. apríla v štyroch bratislavských kluboch.

Jedným zo zapojených koncertných miest bude aj Nekapri ArtInn, do ktorého 12. apríla zavíta ženská reggae a dancehall úderka! Zo Švédska pricestuje speváčka Etzia s DJkou Lady Louise, Slovensko bude zastupovať MC Zetuzeta s DJ Rastanna.

ETZIA je prekrásna, jemná no zároveň prudká dancehallová diva žijúca vo Švedsku, narodená v New Yorku s rodičmi z Panamy a Trinidadu. Táto mladá speváčka je stelesnením rôznych kultúr a štýlov, jej hudba a vystúpenia odzrkadľujú pestrostré korene a jej silný, ale pôvabný hlas znie fascinujúco v kombinácii s karibskými rytmami.

Jedinečný hlas a spev bude počas bratislavského koncertu doprevádzať jedna z najznámejších a najdôležitejších urban DJov nielen vo Švédsku, ale aj v celej Európe LADY LOUISE.  Kamkoľvek Lady Loise príde hrať, strhne sa šialená párty, kde počuť žonglovanie rýchlych a hladkých melódií a šérenie skvelých dancehallových a reggae vibrácií. Inak tomu nebude ani počas ich bratislavského vystúpenia.

Reggae a dancehallový festivalový večer odštartuje ZETUZETA, o ktorej sa dá povedať, že je jedinou slovenskou hip-hop a dancehallovou MC. Na pódiu sa spolu s ňou predstaví aj jedna z mála slovenský reggae DJok RASTANNA, pôsobiaca v známom Respect Vibration Sounde, ktorý už 10 rokov šíri pozitívne vibrácie na Slovensku. Svoje umenie predvedie aj ARON „MITU“, tanečnica etiópskeho pôvodu, pôsobiaca už 10 rokov na Slovensku s vášňou pre dancehall, hip-hop, afrohouse a reggae, ktoré miluje.

Počas prvého ročníka festivalu Cherchez La Femme bude odohraných viac ako štrnásť koncertov a živých vystúpení kapiel a projektov, kde hlavnú úlohu hrajú ženy a ich tvorba. Festival 11. apríla otvorí svojím koncertom v Ateliéri Babylon IVA BITTOVÁ za asistencie švajčiarskej electro-džezovej interpretky OY,  Slovensko bude mať zastúpenie nielen v piatkový večer prostredníctvom KATKY KORČEK & LADY KAZZO a projektu LADIES, ale aj v záverečný festivalový večer v Ateliéri Babylon, kedy sa predstaví v PUDING PANI ELVISOVEJ a belgické duo SOLDOUT. Okrem Ateliéru Babylon sa koncerty, výstavy a stretnutia budú odohrávať aj v KC Dunaj, Nekapri ArtInn, NuSpirit Clube či Green Buddha.

Vstupenky na festival sú v predaji prostredníctvom siete Ticketportal, viac informácií na oficiálnom webe www.cherchezlafemme.sk a www.facebook.com/CherchezLaFemmeFestival.

Zdroj: Agentúra Ore Pole