Do Bratislavy príde Gavinchi z Jamajky!

Uplynulo už 6 mesiacov, odkedy sa na bratislavskej klubovej scéne objavila nová party Reggae Callin’. Behom pol roka priniesla do hlavného mesta vystupujúcich z Ruska, Gambie, Nigérie, či zo susedného Maďarska a Čiech. Na marcovú edíciu prichádza 29.3. interpret z kolísky reggae, Jamajky, menom Gavinchi Brown.

Gavinchi pochádza z hudobníckej rodiny, ktorá jeho spevácku kariéru predurčila k úspechu. Mama (Shirley McLean) je speváčka, otec (Owen ‚O.B‘ Brown) robí najstaršiu reggae radio show v jamajskom éteri a jeho bratrancom je Toots Hibbert, spevák a frontman legendárnych Toots & Maytals. Okrem nich už vystupoval s interpretmi ako Stephen Marley, Yellowman, Beenie Man, Black Uhuru, Barington Levy, Anthony B, Xzibit a spolupracoval s kapacitami ako Sly & Robbie, Big Youth, Steve Golding (z kapely Petera Tosha), či Krayzie Bone (Bone Thugs-n-Harmony).  Jeho debutový album „Release Di Truth, Vol.1“ vyšiel v 2010 a momentálne pracuje na novom, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta už tento rok.

V bratislavskom Nekapri InnArt (Nám.SNP) nám 29.3.2013 na akcii Reggae Callin’ predstaví Gavinchi z Kingstonu svoje pozitívne reggae vibrácie a sub-stancehall, alebo dancehall s posolstvom. Na programe je aj silné domáce zastúpenie spevákov a mcs ako Mc Ryhha, Pokyman, Rida Radar a aj slovenský mc a dj žijúci v Prahe, Rollandblow. Z Prahy špeciálne pricestuje aj obľúbený selektor Boldrik, a zahrajú aj dvorný djs tejto akcie, Simple Sample a Fayah Soundsystem. Určite si nenechajte újsť ani pravidelnú polnočnú tanečnú súťaž o tričká – Dancehall Battle. Tak buď si istý, že dojdi!

REGGAE CALLIN‘ – Jamaican Edition
29.03.2013 – Bratislava
Nekapri InnArt – Námestie SNP (pod OD Dunaj)
4€ < 24:00 < 5€
GAVINCHI BROWN (Jam)
ROLLAND BLOW (Sk/Cz)
MC RYHHA (Sk)
MC RIDA RADAR (Sk)
MC POKYMAN (Sk)
BOLDRIK (Cz)
SIMPLE SAMPLE (Sk)
FAYAH SOUNDSYSTEM (Sk)

https://www.facebook.com/events/341646582607244
https://www.facebook.com/ReggaeCallin

Zdroj: KULTURISE