Suverenov album Alchymista prekvapí hip hopom bez vulgarizmov!

Novým štúdiovým albumom pod názvom Alchymista uzatvára Suvereno svoju trilógiu. V 21 skladbách predstavuje nové posolstvo odrážajúce sa v jeho prístupe k  životu.

Prostredníctvom sebareflexie sa rozhodol posunúť identitu svojej osobnosti na novú úroveň. Ako zdôrazňuje, ak chceme meniť okolie, musíme najskôr zmeniť seba, čo znamená dať väčší priestor srdcu a odpútať sa od nevyhnutných materiálnych hodnôt. Pilotným singlom ponúkajúcim kľúč k identifikovaniu odkazu v celom albume bude skladba Dá sa zmeniť s hosťujúcim Paul Projectom.

Tematicky patrí Alchymista do kategórie conscious (uvedomelý) hip hop, pretože sú v ňom použité hlbokomyseľné texty, a na hip hop sa v skladbách nezvyčajne neobjavujú vulgarizmy. „Ťažko sa dá proces sebapremeny vyjadriť v jednej vete, preto o tom píšem knihu. Hovorím však tomu synchronicita, čo je sled zdanlivo náhodných udalostí, ale časom zistíme, že to vôbec nebolo náhodné, a vtedy nám to celé začne dávať zmysel. Na albume ponúkam moju osobnú odyseu od precitnutia až k tomu, ako chcem žiť a žijem,“ poznamenal k odkazu v textoch Suvereno.

Zmena Suverenových hodnôt sa nedotýka iba jeho životnej filozofie, ale štylizuje sa aj do nových hudobných pozícií. Z hip hopovej scény si pozval do štúdia Majka Spirita, Revoltu a Kaliho, no vo väčšine skladieb sa predstavia viacerí speváci ako Dan Nekonečný, Dominika Mirgová, Tomi Popovič, či Samo Tomeček,  ktorí predznamenávajú, že pridanou umeleckou hodnotou albumu bude jeho popovejší nádych. Vo všeobecnosti sa dá Alchymista rozdeliť do troch častí – v prvej, s výnimkou úvodnej piesne, sú rýchlejšie a motivačné skladby, v druhej sa môžu fanúšikovia tešiť na funny veci, plus rýchlejšie tracky a záver patrí uvedomelým a spirituálnym songom. „Aj hudobná reflexia vychádza z mojich osobných skúseností, pretože v poslednej dobe naozaj nepočúvam striktne iba hip hop, ale otvorený som širšej hudobnej inšpirácii. Vychádzajúc z toho som sa so skladbami viac hudobne vyhral, plus vo väčšine sú spievané refrény, a celkovo mi znie Alchymista umeleckejšie,“ prezradil Suvereno.

Posolstvo albumu zdôrazňuje aj jeho obal, na ktorom sú vyobrazené oči a symbol vyjadrujúci duálny princíp sveta (mužský a ženský, minulosť a budúcnosť, materiálno a duchovno). Ako Suvereno prezradil, nakreslil ho na začiatku tohto roka formou automatického (intuitívneho) písania. Okrem iného sa snažil do neho ukryť podobnosť s diamantom, ktorý získava hodnotu až opracovaním. Rovnakú paralelu totiž nachádza aj s človekom, preto pripomína, že každý má v sebe vlastné kvality, len ich treba vybrúsiť. „Tento symbol som medzi oči neumiestnil náhodou. Šiestou čakrou je intuícia, alebo inak povedané tretie oko, ktoré, a to je aj vedecky dokázané, súvisí s mimozmyslovým vnímaním. Hovorím o tom pre to, lebo celý album je práve o otváraní tretieho oka. O tom, kto vlastne Alchymista je a ako pracuje s tretím okom, sa fanúšikovia môžu dočítať v originálnom buklete, kde som  všetko presne popísal a vysvetlil,“ dodal Suvereno.

https://www.youtube.com/user/Horovooko

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.