SUVERENO PRICHÁDZA S NOVÝM ALBUMOM S NÁZVOM HRA.

Rozhovor s raperom SUVERENOm o novom albume HRA, ale nielen o ňom si môžete prečitať TU:

Suve toto je tvoj 4 sólový autorský album /Suvereno vydal 5 štúdiových albumov, z ktorého jeden bol MIXTAPE/, v čom je album HRA odlišný od predchádzajúcich albumov?
V prvom rade v posune. Každým jedným CD je u mňa prirorita prekonávať samého seba v kvalite, v nápadoch, v komplexnosti. A tak je tomu i pre albume HRA. Je to pre mňa to najlepšie, čo som kedy vydal. Latka zase zdvihnutá vyššie.

Pokúsiš sa nám par vetami predstaviť nový album?
oficiálna anotácia:„V poradí 5 štúdiové CD Suverena, predstaviteľa uvedomelého hip hopu, nesie krátky a výstižný názov HRA. Ide o vrchol jeho tvorby, na ktorom naviazal na prechádzajúce úspechy svojich albumov i svojej knihy. Tématicky dotvára svoje dlhoročné umelecké posolstvo a prináša pestrú paletu hudobných motívov, rytmov a rozmanitých emócií na 21 stopovom CD. Ide o netradičné hip hopové dielo, nakoľko na ňom prevládajú melodické – spievané prvky a obsahuje hlbšiu výpovednú hodnotu bez vulgarizmov.“

Na aké spolupráce sa na albume môžu tvoji fanúšikovia tešiť?
Je tam snáď najväčšie množstvo hostí spomedzi všetkých albumov: Majk Spirit, Dominika Mirgová, Samuel Tomeček, Revolta, Paul Project, Nicole, Eusebio, Peter Pann, Avvaken Trio, Neny, Puerto, a tiež mladé talentované speváčky: Ronie, Patricia, Lilly Maníčková, Nataly.

Nesie album HRA určité posolstvo?
Posolstvo albumu je zrejmé už zo samotného názvu, či pilotného singlu Život je hra. Nadviazol som na predošlú hudobnú či knižnú tvorbu a pripomínam ním rýdzo hravú povahu veškerého bytia. Apelujem na ľahkosť, hravosť a spontánnosť, na ktoré v ťažkých turbulentných časoch životných drám často zabúdame. V samotnom booklete sa tiež nachádza textový úryvok z mojej knihy Premena, kde popisujem skúsenosti, ktoré mi boli odhalené v zmenených stavoch vedomia. Je to odkrytie pomyselnej opony Reality. Bolo mi dopriaté nahliadnuť za ňu a priblížiť sa k odpovediam na najzákladnejšie otázky: Kto v skutočnosti sme? Kde sme? Alebo prečo je svet taký – aký je? Aký má toto celé ZMYSEL?

Narodila sa ti dcérka, stal si sa prvýkrát otcom, zmenil sa nejako SUVE? Jednou premenou si už prešiel ako uvádzaš v svojej knihe PREMENA…
Áno, práve táto radostná udalosť podtrhuje kontext celého cd! Túto emóciu som vnášal do tvorby celého albumu a konieckoncov ho venujem mojej milovanej dcérke. Deti sú azda najväčším symbolom hravosti a učia nás veci, ktoré sme zabudli. To, že som sa stal otcom ešte prehlbuje premenu, ktorou neustále prechádzam.

Pred niekoľkymi dňami si na Slovensku ,v Košiciach exkluzivne krstil CD HRA . Prečo si si vybral práve Košice ?
Východ je mojmu srdcu nesmierne blízky a Košice sú metropolou tohto regiónu. A to poradie krstov, kedže ich bude viac vyšlo proste tak, ze sme začali týmto mojím obľubeným mestom. Ako hostia sa predstavili HandsUp Crew, súrodencie Ferkovci, talentovaná speváčka Kami, raper Puerto, DJ Tager a v neposlednom rade môj dlhoročný hudobný kolega Paul Project, s ktorým sme odpálili naše najvýraznejšie pecky a tiež zbrusu nový singel z HRY.

Ako si nove CD pokrstil?
Veľmi príznačne, svojím vlastným parfémom! Práve na tomto krste som prvýkrát predstavil i moju voňavú novinku s trefným názvom Alchymista. Odjakživa som fajnšmeker na vône a tak som si splnil i ďalšiu métu v tejto novej oblasti. 

Keď už spomínaš nový parfem, ak mám dobrú informáciu si jediný raper na Slovensku a možno aj v Čechách, kto má svoj parfém.
Je to možné. Dokonca nedávno kolega Majk Spirit mi poznamenal, že som ho predbehol :)

Ako sa volá parfém a skús charakterizovať vôňu 3 slovami :)
Parfém nesie meno Alchymista. Vôňa je kožená, orientálna až tabaková a je unisex.

Aký bol Suveho rok 2016?
Veľmi pestrý a hravý! Celý sa mi niesol v duchu dvoch významných udalostí. Narodenia dvoch detí – ľudského a umeleckého. Dcérky a nového cd HRA. Úplne všetko sa točilo a ešte stále točí okolo nich :)

Prichádza čas Vianoc, kde a s kým ich budeš tráviť?
Budem konečne s rodinkou. Naše prvé Vianoce ♥ búdu v Prahe.

Čo by si zaželal ľudom do nového roka?
Nový lepší začiatok: práce na sebe a zlepšení kvality svojho života, vzťahov a tých skutočných hodnôt, na ktorých záleží najviac! Práve o tom je odkaz môjho nového albumu ;)

Aký bude rok 2017 pre SUVEho?
Odovzdanie CD medzi ľudí To znamená nové koncertné turné, klipy, rozhovory, školy, prepojenia, spolupráce atď… ale tiež nové hudobné či knižné projekty. Suve nespí na vavrínoch, ale tvorí ďalej, lebo tvorivosť je jeho životným zmyslom.

ZDROJ: © AIR PRODUCTION