Suvereno natáčal na jednom z najkrajších miest na zemi.

Krásu nájde iba ten, kto ju hľadá srdcom. Starú známu pravdu potvrdzuje v piesni Jednoducho krása aj Suvereno. V poradí piaty klip k skladbe z albumu Jednoducho, ktorý vydal v lete minulého roka, natáčal v exotickom Peru.

Suvereno je známy svojou cestovateľskou vášňou. Peru si vysníval už dávnejšie a opäť ostal verný tradícii, keď svoje potulky po svete zachytáva v klipoch. V tomto prípade sa rozhodol pre skladbu Jednoducho krása, ktorá mu najviac evokovala zážitky, za akými do Južnej Ameriky cestoval. „V prvom rade som chcel vyjadriť dve kľúčové slová na ceste k jednoduchosti – jeden duch, pretože máme tendenciu si život komplikovať,“ vysvetľoval Suvereno.

V skladbe reaguje na fakt, že ľudia dnes nedokážu oceniť skutočnú krásu. Pri jej vnímaní sa totiž prestali spoliehať na srdce a jemnosť len preto, aby nemali nálepku lúzrov. Suvereno však tvrdí opak, otvoriť srdce nie je zbabelosť, ale odvaha! „Dnešná doba dokáže oceniť skutočnú krásu iba veľmi málo, pretože ľudia idú často po povrchu. Považujem za absolútnu zbabelosť ísť proti vnútornému hlasu, zaprieť svoju dušu len za to, čo povie okolie… Iba skrz jemnosť a vnímanie srdcom nám je umožnené vstúpiť do ozajstného hlbokého kontaktu s niečím tak krehkým a pominuteľným, ako je krása,“ zdôraznil Suvereno.  

suve-2

V očakávaniach od misie v Peru mal Suvereno jasno. Do tejto juhoamerickej krajiny ho lákali v prvom rade šamanské rituály, preto podstatnú časť strávil v džungli a na jeho zozname, samozrejme, nechýbali ani Machu Picchu, Nazca, či Cusco. „Náš pobyt v Peru sa vôbec nezačal šťastne, ale asi to tak malo byť. Nakoniec sa všetko obrátilo na dobré a domov sme si priniesli zážitky, ktorú sú síce pre ľudskú logiku ťažko uchopiteľné, no z toho, čom som v Peru zažil, som ostal nadšený,“ dodal spokojným hlasom Suvereno.

Zdroj: AIR PRODUCTION