Suvereno: Každá zastávka na turné bude pre mňa vzácna!

Suvereno štartuje 8. februára Alchymista Tour. V priebehu troch mesiacov navštívi viac ako 20 česko-slovenských miest. Energiu na turné nabíjal počas expedície v Mexiku, Guatemale a Belize. Ako priznal, posledný polrok bol z jeho strany hektický.

Dokončoval album, ktorého je tiež vydavateľom a začal prípravy spojené s turné. Hoci fyzicky si dal do tela aj v Strednej Amerike, mentálny oddych si nevedel vynachváliť. „Keď sme boli v Karibiku, najviac ma tešilo, že u nás doma mrzne, všade je poľadovica, záveje a ja som sa vyhrieval pri mori, kde bolo 30 stupňov. Možno to znie provokatívne, no vychutnával som si to naozaj dokonalým spôsobom,“ usmieval sa už v slovenskej zamrznutej realite Suvereno.

Na prvom mieste záujmu Suverena boli mayské pyramídy a šamanské rituály. Hudobník, ktorému je mezoamerická kultúra blízka, zažíval v kontakte s jednou z najvyspelejších kultúr v histórii ľudstva magické emócie. „Pri niektorých pamiatkach som mal pocit ako keby som sa vrátil domov,“ poznamenal Suvereno.

Mayovia sa do centra pozornosti dostali predovšetkým minulý rok v súvislosti s ich medializovaným proroctvom o konci sveta. Dátum 21. 12. 2012 sa skloňoval vo všetkých pádoch, ale Suvereno sa presvedčil, že celá mediálna hystéria bola iba marketingovým ťahom. Slovenský raper zbieral informácie priamo od domorodcov, plus komunikoval s archeológom v Guatemale, s ktorým ostal v kontakte aj po návrate domov. Pravdou je, že Mayom sa skončila časť kalendára, no teóriou o konci sveta ostali prekvapení. Decembrový termín vnímali iba ako zavŕšenie jedného a zároveň začiatok ďalšieho duchovného vývojového cyklu. Okrem toho, Mayovia žiadnemu dátumu nepripisujú konkrétny význam, podľa ich tradície totiž oslavujú príchod každého dňa.  „Miestni ľudia sa na našej západnej hollywoodskej civilizácii veľmi dobre zabávajú. V roku 1997 vyšla nevinná kniha o interpretácii mayskej kultúry a kozmogónie. Západní autori však z nej vytvorili obrovskú mediálnu obludu, ktorá s podstatou nemá veľa spoločného. Média ťažili z nevedomosti ľudí a katastrofické výmysly vďačne prezentovali ako senzáciu. Keď som im o tom hovoril, všetci sa z toho iba smiali,“ vysvetľoval Suvereno.

Expedícia do Strednej Ameriky splnila účel. Suvereno, podľa vlastných slov, absolútne zresetoval a plný energie sa teší na turné. Popri všetkých skladbách z Alchymistu sa môžu fanúšikovia vo viacerých mestách tešiť na vystúpenia v doprovode živej kapely. „Každá zastávka na turné bude pre mňa vzácna! Keďže skladby sú stavané pre koncert s kapelou, viackrát vystúpim v jej doprovode, čím len chcem zvýrazniť pripravenú jedinečnú šou. Špeciálne bude vystúpenie 15. 3. v Bratislave, kde som naplánoval oficiálny krst albumu. Z Ameriky som sa vrátil čerstvý a oddýchnutý, preto môžem vstúpiť do roka 2013 naplno,“ dodal v dobrej nálade Suvereno.

Termín koncertov Alchymista Tour:
8. 2. Košice + Grimaso
9. 2. Hanušovce na Topľou + Grimaso
15. 2. Nitra – DJ Tager
16. 2. Trnava – DJ Tager
17. 2 Topoľčany – Krušovce – DJ Tager
22. 2. Trenčín so živou kapelou Kali
23. 2. Čadca + Oliver Fillner
2. 3. Poprad Surprise + Oliver Fillner
8. 3. Kúty Cuga + DJ Tager
15. 3. Bratislava KRST ALBUMU + živá kapela
22. 3. Jihlava (Cool Gate Music Hall)
23. 3. Skořenice, 29. 3. Praha Mega Party
30. 3. Brezno Sirius
13. 4. Zbyňov + Oliver Fillner
19. 4. Praha
20. 4. Ovčiarsko + Oliver Fillner
10. 5. Liberec Klub Vlak Liberec
18. 5. Žilina Smer Pub.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.