SUMMIT.51

Už 51. pokračovanie pravidelnej drum and bassovej noci SUMMIT, je tentokrát v pláne na 09.09.2016 v trnavskom ARTKLUBE práve počas Tradičného Trnavského Jarmoku. Naše pozvanie ako headliner prijal trnavský rodák DJ LIXX. Počas večera ho svojimi mixami doplnia GOLEM, MAKYS, DIFFE, BOBO a nováčik SKICK. Nezabúdame ani na prísun vitamínov a máme pre vás pripravené opäť čerstvé ovocie na uhasenie náhleho hladu a smädu. Tešiť sa môžete aj na tematické nálepky, videoprojekciu a mnoho ďalšieho.

LIXX

Lixx je rodák mesta Trnava, kde momentálne žije aj tvorí. Jeho pôsobenie na hudobnej scéne zahŕňa nespočetné množstvo aktivít. Už vyše 16 rokov sa venuje djingu, v ktorom hlavnú úlohu hrá drum&bass. V roku 2001 stál za vznikom úspešnej, dnes už neexistujúcej drum&bassovej párty Beatz, ktorej história sa písala viac, než 9 rokov. O čosi neskôr dostáva priestor v Rádiu_FM a dnes už ôsmy rok pripravuje, vysiela a moderuje pravidelnú reláciu o drum&basse – SIGNAll_FM. Okrem iného má za sebou redakčnú prácu pre internetový portál dnb.sk, časopis Wave Magazine a po bohatých promotérskych skúsenostiach z minulosti sa aktuálne venuje organizovaniu klubových nocí SIGNAll_FM Night a BASSHAZE. Vďaka nim na Slovensku vystúpili často po prvýkrát mená ako Calibre, DRS, Alix Perez, Technimatic, LSB, SpectraSoul, Rockwell, Phil Tangent, Tokyo Prose a mnoho ďalších.  Lixx je trojnásobným držiteľom ocenenia “Najlepší slovenský drum&bassový DJ” podľa ankety Slovak Drum&Bass Awards. V roku 2012 sa mu podarilo vyhrať djskú súťaž prestížneho festivalu Sunandbass na Sardínii. Práve atmosféra tohto fantastického eventu ovplyvňuje počas posledných rokov jeho hudobné chúťky. Okrem drum&bassu v djingu príležitostne zabŕda aj do eklektickej, žánrovo neohraničenej listeningovej hudby v rámci projektu Subliminal. Hovorí o sebe, že je idealista, ktorý má rád dobrú hudbu. Zdá sa, že práve tá sa stala neoddeliteľnou súčasťou jeho života.

GOLEM

Rodák z nikdy nedobitého Komárna dj Golem bol oslovený elektronickou hudbou koncom roku  2002. Všetko sa u neho začalo techom domácich umelcov ako Toky, Boss Loktibrada  a sériami Techno energy a Clublab. Okolo roku 2004 navštívil novozámocký klub No.3, akciu s názvom Black Rain, kde spoznal svoj prioritný hudobný štýl drum and bass. V roku 2006 si zaobstaral svoje prvé gramofóny, čo bolo podnetom pre viacerých domácich a tak začala vznikať 3Lerz crew, keď sa ku Golemovy pridal Monky a neskôr Psycho. Hrávali väčšinou na domácej pôde až do roku 2008, kedy sa začali organizovať akcie pod zastrešením DNB HURKA. Na týchto akciách mal možnosť si zahrať s djmi ako E.Z.M, Counterstrike, Allied, I´m Cyber, Pixie, X.Morph, X2UM a členmi Bra3v3ku, Drumatique, Trident a Nu:dance crew. Uprednostňuje staršie beaty,  industriálne zvuky so živým základom, ale taktiež miluje pozitívne posolstvo prúdiace z jungle a liquidfunku. Medzi jeho obľúbené vydavateľstvá patria Renegade Hardware, Metalheadz, Virus, Quarantine, Citrus, Valve, Playaz, 31Records, Moving shadow, Subtitles, C4C a BC recordings.

MAKYS

K DJingu sa dostal v roku 2010. Najskôr začal hrávať hip-hop, komerciu, electro a house. Drum and bass poznal už dlhšie no nevenoval mu toľko pozornosti napriek tomu, že v ňom videl niečo nezvyčajné a lákavé. Po 2 rokoch mu rovný beat začal pripadať príliš monotónny a tak sa zameral aj na drum and bass. Veľmi rýchlo zamenil všetky ostatné žánre za jediný a to zlámaný beat. Inklinuje najmä k subžánrom ako jump-up, neurofunk, techstep a darkstep. Medzi jeho top producentov patria: BSE, Audio, Upbeats, Calyx a Teebee, Insideinfo, Spor, Noisia, Mefjus, State of Mind a mnoho ďalších…

DIFFE

Nováčik na slovenskej drum and bassovej scéne a čerstvý člen SUMMIT CREW, ktorý sa popri DJ-ingu venuje aj produkcií vlastných trackov. V rámci selekcie svojich setov sa orientuje prevažne na neurofunk alebo energický a rytmický liduidfunk ktorý mixuje prostredníctvom 4 CD playerov. Vo svojej produkcii sa orientuje prevažne na melodické a harmonické zvuky liquidfunku.

SKICK

Mladý talent, ktorému sa podarilo zvíťaziť v dj conteste na SUMMIT OPEN AIR, dostane šancu prezentovať sa aj tentokrát

BOBO

Samozrejme predstaví sa aj organizátor akcie SUMMIT, so svojim vinylovým mixom.

Tešíme sa na Vás

SUMMIT 51 – web

Zdroj: SUMMIT.51