ŠTUDENTI MÔŽU VĎAKA RED BULL BASEMENT MENIŤ SVET.

GLOBÁLNA PLATFORMA AJ TENTO ROK NAŠTARTUJE TIE NAJLPEŠIE A NAJINOVATÍVNEJŠIE ŠTUDENTSKÉ NÁPADY A PROJEKTY.

Filip Bencek – Red Bull Content Pool (2)

Red Bull Basement už po štvrtýkrát hľadá geniálne nápady zo všetkých kútov planéty. Nápady, ktoré môžu priniesť pozitívne zmeny a zmeniť tak budúcnosť. Možnosť prihlásiť svoj projekt a predstaviť ho v 60-sekundovom videu majú aj študenti zo Slovenska. Podanie prihlášok je otvorené do 24. októbra 2021 na webe redbullbasement.com.

Slováci dosiahli veľký svetový úspech na súťaži Red Bull Basement už minulý rok. Tím Charging Revolution, v zložení Braňo Brozmann, Andrej Zlámala a Martin Janák, sa umiestnil medzi TOP 3 projektami z celého sveta. Šikovní inovátori prerazili s nápadom powerbanky, ktorú dobijete iba pohybom ruky a skvelé umiestnenie medzi najlepšími tímami im už prinieslo aj potenciálnych investorov: „Okrem toho, že nám účasť ponúkla priestor venovať sa nášmu nápadu, získali sme cenné skúsenosti a následne sme boli motivovaní pokračovať v našom nápade aj naďalej. Svetový úspech vzbudil záujem o náš nápad a pustili sme sa do vývoja prvej verzie pre užívateľov. Aktuálne máme navrhnutú alfa verziu, ktorú už budú mať možnosť vyskúšať podporovatelia projektu,“ hodnotí Braňo Brozman. Celý rozhovor si môžete prečítať aj na webe redbull.sk.

Filip Bencek – Red Bull Content Pool

PRIHLASOVANIE JE SPUSTENÉ, VŠETKY NÁPADY SÚ VÍTANÉ

Tento rok sa do Red Bull Basement zapojí až 45 krajín z celého sveta a Slovensko bude súčasťou druhýkrát. Prihlasovacia fáza je otvorená pre dvojčlenné tímy a jednotlivcov starších ako 18 rokov, ktorí vedia po anglicky a 60-sekundové video s jasne odprezentovaným nápadom nahrajú na oficiálny web projektu Red Bull Basement. Najlepší inovátorský tím zo Slovenska postúpi na decembrové svetové finále v Istanbule, kde odborná porota rozhodne o celkovom víťazovi.

Vďaka tejto globálnej platforme majú mladí a šikovní inovátori šancu predviesť svoje schopnosti, geniálne myšlienky aj kreativitu a prispieť tak k lepším zajtrajškom. Mentoring, workshopy a networkingové akcie, ktoré ich čakajú, im môžu pomôcť pri dotiahnutí projektov do úspešného konca. Ak viete o niekom, kto by sa mal určite prihlásiť, tak mu určite dajte vedieť. Prihlášky a viac informácií nájdete na redbullbasement.com.

Daniel Cronin, Caroline de Moraes and team Lava Aqua X are seen during the Red Bull Basement Global Workshop in Vienna, Austria on December 13, 2020 // Philipp CARL Riedl / Red Bull Content Pool // SI202012130610 // Usage for editorial use only //

Zdroj: Red Bull