Struna a Slak: 24. marca v Design Factory.

Prvý koncert s názvom „Struna a slák“ bude patriť práve sláčikovým nástrojom. Deti sa na ňom dozvedia aké sláčikové nástroje poznáme, ako vznikajú, z čoho je struna a z čoho slák, ako pomocou nich vzniká hudba či ako si doma vyrobiť vlastný nástroj.

Koncertom bude sprevádzať violončelista a umelecký riaditeľ festivalu Konvergencie Jozef Lupták, ktorý je zároveň dramaturgom koncertu. Spolu s ním vystúpia na koncerte aj ďalší vynikajúci slovenskí hudobníci Marián Svetlík (husle), Stanislav Palúch (husle), Peter Vrbinčík (viola) a Richard Gašpar (kontrabas).

Dôležitou súčasťou každého koncertu je originálny pracovný zošit, ktorý zhrnie deťom ich koncertné zážitky z celého roka. Každý malý hosť dostane na koncerte sériu pracovných listov súvisiacich s danou témou. Postupne si tak naplní a kreatívne dotvorí vlastný hudobný pracovný zošit.

Koncert „Struna a slák“ sa uskutoční v nedeľu, 24. marca o 15.30 v design factory. Je určený najmä deťom prvého stupňa základnej školy, vítaný je však ktokoľvek, kto má rád hudbu. Pre účasť je potrebné zaregistrovať sa na info@designfactory.sk. Vstupenky v hodnote 3 € je potrebné vyzdvihnúť si minimálne 1 hodinu pred koncertom.

STRUNA A SLAK
nedela | 24. 03. 2013 | 15.30 | design factory

Zdroj: Konvergencie