Stropkovská hudobná liga zverejnila finálové nominácie.

Stropkovská hudobná liga vyvrcholí finálovým galavečerom 31. januára 2014. V piatom ročníku hodnotila odborná porota výkony 26 kapiel a sólových interpretov, ktorí sa predstavili na pódiu svidníckeho klubu Holičstvo.

Finále sa uskutoční v Divadelnej sále mesta Stropkov a právo postupu získali Juraj Tauber (Trnava), noXcuse (Žilina), Druhé Ja (Šuňava), Papyllon (Prešov), The Cardinals (Bardejov) a LANDFIL (Trnava). Novinkou sú však aj ďalšie kategórie – najlepší spevák/-čka, najlepší muzikant/-tka, muzikantské srdce, najlepší mladí a sympatie divákov. „Hoci sme tento rok mali menej prihlásených súťažiacich, kvalita ligy určite neutrpela, práve naopak. Vystúpili iba tí, ktorí majú víziu a v rámci svojich možností sa snažia presadiť. Keďže do finále mohli podľa propozícii postúpiť iba šiesti, rozhodli sme sa vyhlásiť ďalšie kategórie, pretože nominácie si naozaj zaslúžili viacerí,“ vysvetľoval riaditeľ Stropkovskej hudobnej ligy Ľubomír Sluk.

Každý z finalistov bude mať k dispozícii 30 minút, vrátane zvukovej skúšky. Na víťaza čaká profesionálne nahranie albumu, videoklip, webová stránka, PR servis, účinkovanie na partnerských podujatiach a ďalšie ceny. S prázdnymi rukami neodídu ani ostatní. Všetci získavajú dva single – live záznam z koncertu a štúdiovú nahrávku v spolupráci s generálnym partnerom SHL nahrávacím štúdiom Leon Art. „Ak sa chcú kapely presadiť, potrebujú smerom k rádiám alebo v klipe pracovať s profesionálnou nahrávkou. Preto sme sa rozhodli, že cenu získa každý finalista,“ uviedol Ľ. Sluk.

Absolútnou novinkou je medializované nadviazanie spolupráce medzi Stropkovskou hudobnou ligou a Skuteční ligou v Prahe. Prví traja z oboch súťaží odohrajú spoločný koncert v Čechách a na Slovensku ako superfinále. „Naši priatelia v Čechách už majú finále za sebou a musím povedať, že sme boli svedkami naozaj veľmi vysokej úrovne. V Prahe sa opäť potvrdilo, že česká a slovenská scéna majú k sebe blízko, a o to viac sa tešíme na ďalšiu spoluprácu,“ dodal Ľ. Sluk.

Zoznam súťažiacich vo finále a nominácie

Finalisti
Juraj Tauber (Trnava)
noXcuse (Žilina)
Druhé Ja (Šuňava)
Papyllon (Prešov)
The Cardinals (Bardejov)
LANDFIL (Trnava)

Najlepší spevák/-čka
Juraj Tauber
Druhé Ja
LANDFIL
Meyssa
Najlepší mladí
Breaking The Silence
Druhé ja

Najlepší muzikant/-ka
Juraj Tauber
Breaking The Silence
ARCHA
Blissful Age
yelllowe

Muzikantské srdce
FANTASY
The Oralgutant opeechucks
ARCHA
yelllowe

Sympatie divákov
Hlasovanie sa bude konať priamo počas finále. V nominácii sú všetci súťažiaci, ktorí dostali odporúčanie poroty pre finále.

Zdroj: GRAND STUDIO, s. r. o.