Finále Stropkovskej hudobnej ligy okorení majsterka sveta v Thai Boxe.

Stropkovská hudobná liga spozná víťaza 5. ročníka v piatok 31. januára. O tento honor sa budú v Divadelnej sále Mesta Stropkov uchádzať Juraj Tauber, noXcuse, Papyllon, The Cardinals, LANDFIL a yelllowe.

Ich polhodinové súťažné vystúpenia vyhodnotí medzinárodná odborná porota na čele s čestným predsedom Ľubom Horňákom, ktorému budú robiť spoločnosť špičkoví slovenskí hudobníci, producenti, novinári, zástupcovia rádií, majitelia nahrávacích štúdií a promotéri hudobných festivalov. Každý z finalistov získa ako cenu profesionálnu live nahrávku, štúdiový singel a víťaz sa môže tešiť na album s videoklipom. Na všetkých zároveň čaká bonus v podobe účasti v superfinále zloženého z dvoch koncertov v Česku a na Slovensku, ktoré sa uskutočnia ako pilotný projekt v rámci spolupráce medzi SHL a Skuteční ligou.  „Keďže tento ročník ponúkol naozaj veľa zaujímavej a kvalitnej hudby, rozhodli sme sa vďaka partnerom oceniť nielen všetkých finalistov, čo v minulosti nebolo zvykom, ale vytvorili sme aj ďalšie kategórie – najlepší spevák/speváčka, najlepší mladí, najlepší muzikant a muzikantské srdce,“ uviedol riaditeľ Stropkovskej hudobnej ligy Ľubomír Sluk.

Organizátori finálového galavečera pripravili bohatý program, ktorý začne už o 15.00 hod. workshopmi, kde si verejnosť môže vyskúšať rôzne hudobné nástroje. Dodáme, že počas prezentácie najmodernejších technológii v hudobnom priemysle budú pripravené tiež súťaže o rôzne zaujímavé ceny. Koncert začína o 18.00 hod. a fanúšikovia sa môžu tešiť nielen na šiestich finalistov, ale ako hosť vystúpi domáca kapela Fantasy. Tradíciou SHL je, že na pódiu nesmie chýbať posledný víťaz. V roku 2012 sa k Heľeniným očiam, So Fine a Altantide pridal GAS, pričom jeho líder Matúš Cíger založil projekt Mofokiller a v Stropkove zahrá práve s novou zostavou. „Iba pri príležitosti koncertu v Stropkove si Mofokiller nacvičili unplugged, ktorý štandardne nehrávajú a o to viac si prístup partie okolo Matúša Cígera vážime. Počas koncertu bude zároveň predstavený ich klip k skladbe Na pomedzí a Slapjack, kde si zahrala napr. majsterka sveta v Thai Boxe Lucia Krajčovič, preto sa majú fanúšikovia na čo tešiť,“ dodal s úsmevom Ľ. Sluk.

Finalisti
Juraj Tauber (Trnava)
noXcuse (Žilina)
Papyllon (Prešov)
The Cardinals (Bardejov)
LANDFIL (Trnava)
yelllowe (Bardejov)
Juraj Tauber
Druhé Ja
LANDFIL
Meyssa
Breaking The Silence
Druhé ja
Juraj Tauber
Breaking The Silence
ARCHA
Blissful Age
yelllowe
FANTASY
The Oralgutant opeechucks
ARCHA
yelllowe

Hlasovanie sa bude konať priamo počas finále. V nominácii sú všetci súťažiaci, ktorí dostali odporúčanie poroty pre finále.

Najlepší spevák/-čka
Najlepší mladí
Najlepší muzikant/-ka
Muzikantské srdce
Sympatie divákov

shl-vol05-03-finale-plagat-a3-na-sirku-verz05-web

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.