Stretnutie kvôli filmu Cigán železnice odignorovali, hoci ho sami iniciovali!

Hoci Železničná spoločnosť Slovensko sama na dnes iniciovala stretnutie zainteresovaných strán kvôli zrušenej kampani k novému filmu Cigán režiséra Martina Šulíka, nakoniec na stretnutie nikto zo zástupcov železníc neprišiel, napriek tomu, že sa malo uskutočniť priamo v ich vlastnej budove. Distribútorka filmu Denisa Biermannová zo spoločnosti Garfield Film sa na dohovorený temín unúvala zbytočne a to aj po tom, čo vyšla železniciam opätovne v ústrety a akceptovala posun pôvodne stanoveného termínu na neskoršiu 13- hodinu.

„Tento spôsob riešenie vzniknutej konfliktnej situácie považujem za veľmi neštastný. Najprv nás pozvú, my akceptujeme bez slova ich termín, aj hodinu, potom stretnutie presunú o dve hodiny neskôr a a nakoniec nik nepríde bez slova vysvetlenia? Ako mám ešte uveriť , že chcú situáciu naozaj vyriešiť?“ konštatovala distribútorka filmu Denisa Biermannová, ktorú v piatok Železnice SR oficiálne mailom pozvali na pracovné stretnutie s generálnym riaditeľom ŽSSK.

Návrh na stretnutie prišiel po medializovaní absurdného dôvodu zrušenia kampane k filmu Cigán vo vlakoch SR kvôli údajnému rasistickému ladeniu a rozporu s dobrým vkusom. Príčinou odmietnutia bol oficiálny plagát filmu, na ktorom je nevinná fotografia mladého rómskeho páru so stručným textom. Oficiálne zdôvodnenie odmietnutia neskôr v piatok označil hovorca železníc Alexander Buzinkay za nedorozumenie. Odignorovaním stretnutia však Železničná spoločnosť Slovensko toto údajné nedorozumenie naďalej nevysvetlila a teda ani nevyvrátila platnosť svojho stanoviska, že kampaň je rasisticky ladená a plagáty filmu Cigán preto nemôžu byť umiestené v slovenských vlakoch.

Cigan

Zdroj: GARFIELD FILM
Publikoval: Redakcia GREGI.NET