Stredoveká legenda Johanes Faust ožíva v marionetovom filme!

Produkčná spoločnosť Slovak Motion Picture, jediné bábkové divadlo pre dospelého diváka na Slovensku Dezorzovo lútkové divadlo, Avi studio a Štúdio Dolina uvádzajú premiéru marionetového filmu Johanes Faust, ktorá sa uskutoční 31.1.2013 o 20:00 hodine v Kabinete bábkového umenia v historickej budove YMCA v Bratislave.

Johanes Faust je najznámejšou ale aj najobľúbenejšou hrou, ktorú po niekoľko storočí hrávali temer všetci putujúci európski bábkari od 17. do 19.storočia. Dezorzovo lútkové divadlo od roku 2011 realizuje unikátny projekt Slovenské marionetové divadlo, ktorým oživuje zaniknutú tradíciu historického bábkového divadla.

Marionetovú drámu Johanes Faust videli tisícky divákov na Slovensku ale aj v Čechách a preto sa Dezorzovo lútkové divadlo rozhodlo inscenáciu zaznamenať aj do podoby marionetového filmu a zachovať tak čaro zaniknutého tradičného bábkového divadla pre všetkých milovníkov krásy bábkového umenia.

Vo filme účinkujú členovia Dezorzovho lútkového divadla Andrej Kováč, Kamil Kollárik, Marián Mitaš, Alexander Maďar a principál Gejza Dezorz, ktorí vodili a nahovorili storočné bábky zo zbierky posledného slovenského tradičného bábkara Antona Anderleho.

Dezorzovo Lútkové Divadlo pozýva na premiéru marionetového filmu v Kabinete bábkového umenia Johanes faust.

Účinkujú lútkoví artisti – Alexander Maďar, Andrej Kováč, Kamil Kollárik, Marian Mitaš, Gejza Dezorz
2D animácia Štefan Gura
Hudba Alexander Maďar
Architekt Von Dubravay
Strih Gejza Dezorz
Zvuk Miroslav Masica, Viliam Chovanec
Scenár Vilo Santanelli podľa hry Matěja Kopeckého
Dramaturgia Ida Hledíková
Kamera Richard Žolko ASK
Réžia Gejza Dezorz

Vstupné 6 €
Rezervácie na pr@dezolutky.com

Zdroj: Dezorzovo Lútkové Divadlo