Still Bleeding: Chceme hrať všade, kam len budeme môcť prísť!

Od začiatku nám bolo v niekoľkých veciach jasno: Chceme robiť rozumnú hudbu štýlovo niekde okolo hardrocku a na hrane metalu. Menej je niekedy viac, pracovať na skladbách chceme ku spokojnosti všetkých zúčastnených a bez ohľadu na to, či to nakoniec vystrelí či nevystreli tak, ako sme možno pôvodne čakali, na muzike budeme seriózne pracovať“. S týmto cieľom sa rodili počiatky kapely Still Bleeding v roku 2007.

Still Bleeding

Všetci zakladajúci ako aj aktuálni členovia Still Bleeding mali už niečo v muzike a rôznych kapelách odkrútené, a preto sa dalo čakať, že sa kapela bude uberať smerom k daným predsavzatiam. A tak bolo. Po ustálení zostavy niekedy na jar 2009 sa začal pripravovať materiál na prvú dosku. Tá vznikala v dvoch etapách; štyri skladby sa nahrávali od apríla do leta, ďalšie štyri na jeseň 2010. Mastering a konečné úpravy sa dotiahli v decembri a tesne pred Vianocami bol debut s názvom Katharsis hotový.

Katharsis – vypočujte si skladby TU

Prečo „Katharsis“ a prečo také pomerne rozťahané nahrávanie?
V zmysle vlastných zásad sme chceli nahrať album, ktorý si aj po rokoch budeme môcť pustiť s pocitom dobre odvedenej práce. A to chce čas a rozvahu. Takisto sme chceli nahrať materiál, ktorý budeme schopní pomerne presne rovnako odprezentovať aj živému publiku,“  zhodujú sa členovia kapely.

Skladby sú zhudobnením autorových intro- a retrospektív vo vlastnom živote, dotýkajú miestami až nepríjemných, intímnych a pálčivých momentov a tém, akými sú strach, strata sebadôvery, zrada, nenaplnené city, integrita vlastnej osobnosti, či Boh. Po textovej stránke teda autor vychádza s kartami von. Uvedomením si tejto spoločnej črty produkovaného materiálu sa koncept katarzie priam sám „hodil pod nohy“. V aristotelovskom koncepte tragédie ide o akési očistenie sa prostredníctvom prekonania určitých silných emócií a zároveň súvisí s momentom zhodenia masky pred divákom. A presne takéto je posolstvo albumu Katharsis.

Kapela Still Bleeding však začínala ako živá kapela, ktorej cieľom a zmyslom malo a má byť živé hranie. Kapela koncertuje vlastne od samotných prvopočiatkov, kedy sa vlastný repertoár hemžil covermi od rôznych klasikov rockovej a hardrockovej hudby, až pokým prebrané skladby z jej repertoáru celkom nevymizli.

Dnes sa Still Bleeding venuje len vlastnej produkcii. Momentálne pracuje na novom materiáli, ktorý chalani plánujú pohnať do štúdia v priebehu budúceho roka.

Sme relatívne mladá kapela, ktorá nehrá žiadnu módnu odnož hudby a tak sa zatiaľ nemôžeme popýšiť vystúpenia s velikánmi rockovej hudby, či vypredanými amfiteátrami, avšak jedným dychom dodávame, že aj to vieme uhrať. Nemáme veľké oči, ale máme veľkú chuť! Chceme hrať všade, kam len budeme môcť prísť!“, tvrdí spevák Peter „Vlasáč“ Múčka.

KAPELA
Peter „Vlasáč“ Múčka – spev, gitara
Michal „Mišák“ Chudý – gitara
Pavol „Gepetto“ Masár – basa
Jaroslav Bežák – bicie nástroje, spev

DISKOGRAFIA
EP KATHARSIS (2010)

https://www.facebook.com/stillbleedingofficial
https://bandzone.cz/stillbleeding

Zdroj: Katharsis