Profil týždňa: Still Bleeding!

Still Bleeding je hard rock-metalová skupina z Novej Dubnice. Začína sa formovať niekedy v roku 2007, kedy sa rodia prvé nápady, skladby a predstavy. Po pôvodných experimentoch so ženským vokálom, ktorý musel byť razantne zamietnutý, vzniká rýdzo mužská formácia v zostave: Peter Múčka – spev/gitara, Jozef Bittera – gitara/spev, Pavol Masár – basová gitara a Jaroslav Bežák – bicie nástroje/spev.

Po zhruba 2 rokoch pomerne voľnej existencie kapelu opúšťa Jozef, aby sa mohol naplno venovať postu gitaristu v kapele Matka Guráž. Na jeho miesto prichádza Michal Chudý a stáva sa stabilným členom STILL BLEEDING.

Still Bleeding

Začiatkom roka 2010 sa chýli k nahrávaniu zvukovej prvotiny. V priebehu roka vzniká nahrávka „Katharsis“ a v decembri prichádza uverejnenie prvých ukážok na portáli bandzone.cz. Na EP možno nájsť tak klasické hardrockové postupy osemdesiatych rokov, ako aj vyložene metalové ťahy. Samotné EP obsahuje 8 skladieb v angličtine a možno ho z istého hľadiska považovať za koncepčné. Samotný názov Katharsis definuje posolstvo najmä textovej stránky, ktorá je vystavaná pomerne osobne, až intímne. Ide o zhodenie masky, prežitie vnútorných konfliktov navonok a tým vykonanie určitej očisty. Akési uzatváranie istých kapitol či stránok osobnosti. Tematizuje sa osobný duchovný svet jednotlivca, vzťahy, viera či strach a vnútorná trýzeň. Hlavná téma EP Katharsis je teda ono „Ja“, ktoré je merítkom našich vlastných vesmírov, v ktorých de facto žijeme, pričom človek pomerne úzko lipne na vlastnej prežitej minulosti.

Nahrávka sa zrealizovala v priebehu roku 2010 v štúdiu, ktoré sa nachádza v trenčianskom Piano Clube, pod odborným dohľadom všestranne nadaného a ostrieľaného hudobníka Mariána Fera. Na nahrávke sa dokonca vyskytol aj jeden hosť, konkrétne Leoš Stanìk (Laugaricio Quartet) na viole. Aj tu možno badať, že EP-čko nie je jednoznačne štýlovo zaraditeľné.

Still Bleeding

V súčasnosti kapela Still Bleeding pozvoľna pokračuje v príprave nového materiálu a koncertných vystúpení.

Aktuálna zostava kapely:
Peter „Vlasáč“ Múčka – spev, gitara
Michal „Mišák“ Chudý – gitara
Pavol „Gepetto“ Masár – basová gitara
Jaroslav Bežák – bicie nástroje, spev

Na webe je kapela dostupná na https://bandzone.cz/stillbleeding, kde možno načrieť do tvorby a podstaty STILL BLEEDING.

Zdroj: Still Bleeding
Publikoval: Redakcia GREGI.NET