Štěpán Urban, niekdajší finalista SuperStar, vydáva krehký minialbum.

Český spevák a gitarista Štěpán Urban vydáva minialbum Les Fleurs, ktorým nadväzuje na svoje intímne piesne.

„Rád bych EP prezentoval jako vztah. Od začátku až do konce. Vypráví o touze milovat a být milován,“ popisuje svoje najnovšie dielo Štěpán Urban. „První polovina je o naivitě a hledání citů, které člověk rád opětuje. Druhá část pak o pádu, který může nastat, pokud lásce nevěnujeme dost a sami se v ní ztrácíme,“spovedá sa.

Spevák a autor hudby aj textu v jednej osobe na skladbách spolupracoval s mladým producentom Vincentom Stránskym. „Pracovali jsme u něj doma v pokojovém studiu. Neměli jsme v podstatě žádný referenční zvuk, od kterého bychom se chtěli takříkajíc odpíchnout. Vše jsme nechali až na proces nahrávání. Přinesl jsem texty a počáteční melodii a pak jsme tento materiál společně dotvářeli. Řídili jsme se pouze pocity a snahou vyprodukovat písně tak, aby zachytily co nejvíc emocí,“ popisuje pracovný proces a vznik skladieb Urban.

Na piesni Bílé šaty sa spevácky aj produkčne podieľal Thom Artway. K titulnej skladbe Štěpán Urban prizval hudobníka Františka Brůžu. Posledným zo spolupracovníkov, ktorý sa objavil na minialbume bol OliverWilliam Quinn, ktorý nahral gitary do skladby Jiná místa a tiež vytvoril grafiku EP, ktorá korešponduje s jeho názvom, obsahom a náladou. „Většinu textů jsem napsal na jaře minulého roku, proto i ten název. Také samotná energie skladeb mi připomíná jarní louky v době rozkvětu,“ hovorí Štěpán Urban.

Vypočujte si EP Les Fleurs , ktorý vychádza na digitálnych službách: https://StepanUrban.lnk.to/LesFleurs

https://www.facebook.com/urban.stepan/
https://www.instagram.com/st.urbn/
https://open.spotify.com/artist/10lw4jnmMc4oQZVf86M7oI

Zdroj: TS
Foto: Šimon Lovecký