Spojenie latina a slovenského folklóru v jednom! Kapela Exotik pozýva na originálne Rande.

Mladí ľudia čoraz častejšie hľadajú cestu ku koreňom a originálne oživujú náš krásny folklór. Kapela Exotik je presne z tohto cesta! Štvorica mladých chalanov aktuálne prichádza s novinkou Rande, ktorá je zmesou latina a slovenského folklóru. K piesni vznikol aj vtipný videoklip, v ktorom účinkujú mladí tanečníci v krojoch. Nakrúcali ho na východe – v Humennom a na Zemplínskej šírave.

Dá sa spojiť slovenský a latino-americký temperament? Dá a dobre to funguje! Dôkazom je nový singel kapely Exotik „Rande“. Skladba vznikla v čase pandémie a moderno s folklórom spája nielen v hudbe, ale aj v texte.

Naša kapela mala vždy najbližšie k folklóru, ale radi experimentujeme. Máme už veľa zaujímavých skladieb, kde sa spája folklór s modernou hudbou. Chceme ľudové skladby dostať čo najbližšie k mladej generácii a aj takéto spojenie tomu môže do veľkej miery pomôcť,“ vraví frontman a spevák kapely Dávid Blicha.

K pesničke vznikol aj zaujímavý klip. Jeho režisérom a scenáristom je mladý hudobník Kristián Dufinec, ktorý vymyslel vtipnú zápletku.

„Postavená je na tom, že krásna tanečnica si dá vedome alebo nevedome rande s každým členom kapely. Klip sme nakrútili v priebehu jedného dňa. Začínali sme skoro ráno v meste Humenné pred Vihorlatským múzeom. Ďalšie zábery a scény sme nakrúcali v jednotlivých častiach Zemplínskej šíravy,“  dodáva Dávid Blicha.

Autorom piesne je Dávid Blicha, s jej úpravou mu pomohol Peter Halgaš a Kristián Dufinec. S nápadom urobiť ju v latino štýle prišiel po vypočutí demo nahrávky Miloš Humeník. Text napísala Edita Gráčiková, skladbu nahral a zmixoval Peter Jakab študio SINUS record – Valaliky. Kameru a strih klipu má na svedomí Cube Art, Adrian Jenčo. V klipe účinkujú mladí ľudia z FS Stropkovčan a FS Topľan.

EXOTIK je originálne zoskupenie mladých, talentovaných hudobníkov. Ich cieľom je tvoriť hudbu pre najširší okruh poslucháčov. Na scéne sú už 10 rokov. Viac sa o nich dozviete na webe: https://www.exotik.sk/.  

Zdroj: TS