Spievankovo a jeho Zázračný poklad je nový jedinečný koncert, aký na Slovensku ešte nebol!

Najúspešnejší detský projekt Spievankovo prináša unikátnu novinku, s ktorou vyráža na turné! Nové predstavenie v sebe spája naživo hraný koncert s hercami a hudobníkmi, ktorí sú v interakcii s kinoplátnom. Vďaka projekcii v kinách sa fanúšikovia prenesú do tajomných kútov Spievankova, zažijú naozajstné kúzla a stanú sa súčasťou rozprávky! Spievankovo Cinemax turné zahŕňa 15 koncertov po celom Slovensku a dokonca aj v Česku od Bratislavy až po Olomouc!

S myšlienkou zapojiť plátno aktívne do deja prišla Mária Podhradská. Spolu s dvornou scenáristkou Spievankova Lenkou Tomešovou vymysleli zaujímavý príbeh, v ktorom uplatnili plátno ako ďalšieho herca. V Zázračnom poklade sa stretnú obľúbené zvieratká a postavičky Spievankova!

„Nápad sa nám veľmi zapáčil a poňali sme ho ako kreatívnu výzvu. Povedali sme si, že keď už ideme hrať koncert netradične do kina, využime to, že tam máme k dispozícií obrovské plátno a skvelý priestorový zvuk. Myšlienka vytvoriť niečo unikátne, čo tu na Slovensku ešte nebolo, nás inšpirovala využiť plátno kreatívnym spôsobom – a urobiť z neho ďalšieho „herca“ na koncerte. Vymysleli sme dobrodružný príbeh, ktorý divákov zavedie do čias, kedy boli Spievanka a Zahrajko ešte malé deti a prisnil sa im sen. Sen o čarovnom poklade, ktorý plní sny. A určite poznáte ten moment, keď chcete dosnívať svoj sen a zazvoní vám budík! Spievanka a Zahrajko, spolu s divákmi, sa vydávajú na dobrodružné pátranie po poklade krížom cez Spievankovo,“ vysvetľuje speváčka a skladateľka Mária Podhradská.

Podarí sa Spievankovu a jeho kamarátom poklad nájsť? Je naozaj zázračný? Spievanka a Zahrajko nakoniec zistia, že najkrajší poklad je ich vlastná radosť a dobrý pocit, keď pomôžu druhému.

„Na plátne sa bude odohrávať reálny príbeh. Herci na javisku budú interagovať s plátnom, čím vzniknú zaujímavé čarovné efekty a pocit, že ste spolu s nami v rozprávke. Vyberieme sa napríklad do podzemia ku krtkovi, od ktorého si prinesieme reálnu truhličku s pokladom. Spievanka sa bude rozprávať s netopierom na plátne a on potom „vyletí z plátna“ rovno na pódium. Zažijete kúzla, uvidíte tajomné zákutia Spievankova. Nebude chýbať skvelá živá hudba, obľúbené aj nové pesničky,“ teší sa Mária Podhradská.

Aktuálne pracujú tvorcovia na postprodukcii filmu. Dokrútky mali pod palcom kameraman Milan Michalík a manažérka Spievankova Ivana Brunová, ktorí teraz finalizujú materiál.

„V roli Spievanky sa predstaví skvelá herečka Simonka Fedorková a rolu Zahrajka stvárni Peter Szollos. S týmito skvelými muzikálovými hercami sa stretávate na koncertoch už takmer dva roky. Robili sme s nimi všetky dokrútky a čoskoro začneme nácviky. Obaja sa už veľmi tešia, ako vám zahrajú krásny príbeh o zázračnom poklade. Veríme, že si ho nenecháte vo svojom kine ujsť,“ pozýva Ivana Brunová, manažérka Spievankova.

Predstavenie je o ochotnom srdci, empatii a priateľstve. Príbehom chceli tvorcovia deťom ukázať, že je dobré a správne pomôcť druhým, rozdávať radosť a tešiť sa z maličkostí. A keďže deti majú radi dobrodružstvo, užijú si ho aj na živom koncerte. Navyše Spievankovo pre každé dieťa pripravilo darček – nové pexeso Spievankovo  v spolupráci s ALBI Slovensko a chutné mliečko Brejky od spoločnosti Rajo.

„V Spievankove teraz chystáme viaceré novinky, ktoré vám postupne predstavíme. Čaká nás veľa vymýšľania, písania, spievania a hrania.  Všetci sa tešíme na Vianoce. Tešíme sa na svoje rodiny, na chvíľu stíšenia, na oddych, oslavu narodenia Ježiška a na koláče. Máme za sebou akčný rok a tešíme sa na nové výzvy, ktoré nám ten budúci prinesie. Ďakujeme všetkým našim fanúšikom, malým aj veľkým, za priazeň, za milé slová, povzbudenia a spätnú väzbu. Želáme vám pokojné sviatky, veľa lásky, radosti a spievankovské Vianoce,“ uzatvára Ivana Brunová zo Spievankova

Spievanka a Zahrajko sa tešia na všetky deti a po koncerte sa s nimi radi odfotia. Predaj vstupeniek Cinemax turné do jednotlivých miest je na stránkach Cinemax https://www.cine-max.sk/akcie/akcia/spievankovo-koncertne-turne-v-cinemax Je to ideálna príležitosť urobiť radosť deťom na Vianoce. Všetky informácie nájdete na  www.spievankovo.sk. Pesničky Spievankova sú na všetkých digitálnych platformách a filmy v mobilnej aplikácií SPIEVANKOVO – ideálny spôsob, ako mať skvelú zábavu pre deti vždy po ruke.

Zdroj: NK Factory
Foto: Spievankovo