Spevák Martin Harich: Druhý album „NECH“ pokrstil v tropickom raji.

Uprostred tohto týždňa nečakane prekvapil návštevníkov Aquaparku Tatralandia spevák Martin Harich s kapelou. Mladý hudobník sa zničohonič zjavil medzi nimi, odohral koncert, a pokrstil svoj nový album za asistencie svetovej hviezdy Celeste Buckingham a Tatranca Mira Kasprzyka. Len pár dní po úspešnom absolvovaní maturitných skúšok tak mladý spevák symbolicky posunul svoju umeleckú kariéru o ďalší stupienok vyššie.

O poriadne prekvapenie uprostred jedného z bežných dní v Aquaparku Tatralandia sa postaral spevák Martin Harich s kapelou Musitany Hope, v okamihu, keď sa zničohonič zjavil medzi kúpajúcimi sa v novom Tropical paradise a odpálil pre nich špeciálny koncert. Ďalší šok prišiel po prvých štyroch skladbách, kedy Martin odložil gitaru, a na palubu obrovskej pirátskej lode si pozval krstných rodičov Celeste Buckingham a známeho Tatranca Mira Kaprzyka. „Celeste si vážim ako speváčku aj ako človeka – je veľmi šikovná v tom, čo robí. Aj keď robíme celkom inú muziku, prišla mi vhodnou krstnou. A Tatranec? Je tu aj preto, že som celkom Liptov-patriot, čo je v podstate jasné, keďže sme krst nerobili v Bratislave, ale pod Tatrami,“ smeje sa Martin na margo výberu krstných rodičov. Krstná mama a krstný otec uštedrili novému albumu poriadnu dávku slanej morskej vody a zaželali mu veľa úspechov, najmä dobrý predaj medzi fanúšikmi. Martin sa tak vrátil do víru koncertov len pár dní po úspešnom absolvovaní maturitných skúšok na liptovskomikulášskom gymnáziu. Plánovanie krstu bolo jednou z povinností, ku ktorým si musel „odskočiť“ od kníh a učebníc. Keď som začínal s hudbou, bolo to moje hobby, a mal som povinnosti – hlavne školu. Ale časom sa to zmenilo – dnes sú moje povinnosti na strane hudby. Mnohokrát som musel dávať školu bokom, aby som vyprodukoval niečo, na čo budem raz hrdý. Niečo, čo neobohatí len mňa, ale aj slovenskú muziku. Tento rok sme ale kvôli maturitám s klaviristom Marekom veľmi často absolvovali cestu z koncertu na koncert s knihami v ruke , z čoho mal zvyšok kapely veľkú srandu. Ale človek zvládne veľmi veľa, ak chce – podstatná je motivácia, ktorá nám zatiaľ vôbec nechýba,“ opisuje Martin „lietanie“ medzi učebnicami a pódiom.

Symbolický štart novej éry Martinovej speváckej kariéry prišiel do tropického raja pod Tatrami podporiť aj spevák Thomas Puskailer so svojím tímom, ktorý si odskočil z aktuálne prebiehajúceho Eco Glass Tour, i spevácky kolega Jerguš Oravec s priateľkou. Nielen kapela, ale i hostia sa v tropickej klíme poriadne zapotili. „Celý album nesie určité posolstvo – okrem iného aj posolstvo dvoch svetov. Máme to aj v piesni Jin a Jang – biele a čierne. No a keďže sme Liptáci – žijeme medzi horami, lesmi, lúkami – čo môže byť naše Jin, krstili sme v Jangu – exotike pod palmami, na lodi, vo veľkej horúčave,“ vysvetľuje Martin výber lokácie krstu len pár kilometrov od svojho rodného Liptovského Mikuláša, kde aj napriek neustálemu cestovaniu na koncerty, ostal s rodinou žiť naďalej i tvoriť nové skladby. Tých má opäť „v rukáve“ už niekoľko. A tak s úsmevom prezrádza, že hoci len teraz pokrstil druhý album, už dnes by pokojne mohol začať nahrávať tretí: „Nemôžeme zaspať na vavrínoch, pracujeme ďalej. Ten pocit si vychutnáme raz, keď budeme starí (smiech).“

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Aquapark Tatralandia