Speváčka Ronie pokrstila nový album vo veľkom štýle

Romantický, nostalgický, divoký, silný, motivačný. Aj týmito slovami Ronie opisuje svoj nový album, ktorý v piatok 10. novembra krstila v bratislavskom Hopkirk Clube. Album nesie názov Roniemoon, vznikal 3 roky a odkazuje na svetoznámych interpretov, ktorí formovali úspešnú speváčku.

Krst nového albumu, ktorý má v sebe nádych rokov dvetisícich, sa niesol vo veľkom štýle. V známom bratislavskom klube sa spoločne s Ronie zabávali nielen jej fanúšikovia, ale aj Dominika Mirgová, či Matúš Kollárovský, ktorí si na krste s Ronie aj zaspievali.

Názov albumu Roniemoon – sa skladá  zo slov Ronie a moon – a s mesiacom má speváčka podľa vlastných slov vnútorné puto už dlhodobo. „Fascinoval ma od detstva. Mám ho dokonca aj vytetovaný. Vždy som bola viac nočný ako denný človek. Niekedy som si v noci písala priania na papier popri tom, ako som sledovala mesiac a v hlave vymýšľala svoju najkrajšiu možnú budúcnosť. Nie náhodou je na albume 12 pesničiek. Je to paralela k 12 – tim mesiacom v roku,“ hovorí Ronie o svojej čerstvej hudobnej novinke.

Na albume okrem samotnej Ronie pracovalo viacero producentov a hostí. Hlavným producentom je Martin „Maxo“ Šrámek, ktorý je aj speváčkin priateľ. Spolupracovali na ňom aj Maxo Mikloš, Adrián Líška, Miroslav „Horso” Horský a  Erika Rein, ktorí spolu s Dominikou Mirgovou a Matúšom Kolárovským album aj pokrstili. Na hudobnej novinke fanúšikovia nájdu tri spolupráce s hviezdnymi hudobnými menami – s Kalim, Monikou Bagárovou a Dominikou Mirgovou. Všetky texty si aj na album Roniemoon napísala samotná Ronie. „Je to niečo, čím sa prihováram svojim ľuďom a verím, že aj preto počúvajú moju hudbu,“ dodáva. Textovo na album v rámci spolupráce prispeli aj Kali a ADiss.

Samotná speváčka je s výsledkom spokojná a miluje všetky svoje skladby z albumu. „Každá vystihuje úplne inú časť mojej osobnosti a mojich pocitov. Taktiež moje spolupráce sú niečím magické. Odporúčam vypočuť si celý album. Verím, že si každý nájde tú svoju skladbu, ktorá mu prehovorí do duše,“ dodáva Ronie.

Po úspešnom krste albumu Ronie zďaleka nepoľavuje. Už čoskoro začne pracovať na plánovaní a príprave turné k albumu. Fanúšikovia sa naň môžu tešiť na jar roku 2024.

Zdroj: TS
Foto: Jozef Buhaj