ALBUM RONIEMOON SA CHYSTÁ NA TURNÉ!

Len nedávno pokrstila speváčka Ronie svoj prvý hudobný album „Roniemoon“, ktorý je nielen hudobne, ale aj vizuálne silný, motivačný,  nostalgický, romantický a najmä divoký – ako samotná speváčka. Práve divokosť pretavila do novej skladby „Na čo sa hráme“, kde si zahrala punkovú princeznú po boku speváka a účastníka reality show Ladislava Jambora s umeleckým menom Lu. Spomínate si na svoju školskú lásku? Po novom klipe Ronie si zaručene spomeniete! 

Roniemoon album obsahuje 12 skladieb. Každá z nich má svoj osobitý príbeh. Tentokrát pribudne speváčke na klipové konto netradičný žáner – pop punk. „Chcela som ísť po koncepte, ktorý sa robil v tejto pop-punk sfére v 2000-kach, kde sa vždy z nejakého iného uhlu odohráva príbeh milostného trojuholníku, medzi populárnym chlapcom a populárnym dievčaťom a ďalším, nie úplne popular dievčaťom. Tento koncept som chcela zanechať a opäť ho len rozrozprávať z ďalšieho, iného uhlu. :) Lua mám zafixovaného ako dobrého pekného chlapca, ktorý je aktuálne crush mnohých žien, takže tu nebolo o čom rozmýšľať“, vysvetľuje Ronie námet na klip.

Od návratu z Love Islandu do reality vydal Lu už 4 skladby a plánuje v tomto tempe aj pokračovať. Okrem sólových skladieb bude mať spevák viacero zaujímavých spoluprác a dokonca prezradil, že pripravuje postupne svoje nové EP. „Okrem toho momentálne pracujem mimo hudobnej sféry, no vo svojom voľnom čase sa tomu venujem naplno, takže aktuálne žijem svoj dream life. Čo sa týka tohto klipu, popravde, to je po tretíkrát, kedy hrám v klipe speváčky jej partnera. Táto rola bola zatiaľ asi najjednoduchšia, čo sa nejakého hereckého výkonu týka a aj natáčania samotného. Avšak táto pieseň mi imponovala najviac a rovnako som sa na túto spoluprácu veľmi tešil, keďže Ronie je jednou z mojich najobľúbenejších interpretov v rámci Česka a Slovenska“, nešetril komplimentmi Lu.

Okrem známeho mužského predstaviteľa sa vo vizuálne Martina Mika z Illuminate objaví aj známa kráska, ktorá aktuálne hviezdi v reality show Ruža pre nevestu, Anet Slotová. „Táto úloha jej neskutočne sadla. Okrem iného je Anetka zároveň aj moja make-up artistka a ja som chcela výzorovo popular dievča, aby to bola krásna, nežná žena, aby nepôsobila vulgárne. Malo by z nej byť cítiť dievčenskosť a tým, že som Anetku mala už na tie termíny zabookovanú na make-up a spĺňala úplne dokonale tieto moje podmienky, oslovila som ju s tým, či by mala záujem zahrať si takúto úlohu a okamžite na to kývla – takže osud! A musím povedať, že oni dvaja sa v tom klipe na obraze k sebe neskutočne hodili“, prezradila viac o výbere herečky samotná speváčka.

V novom videoklipe Ronie prekvapuje nielen novými, ohnivo-červenými vlasmi, ale aj hudobným žánrom, ktorý prekvapí mnohých jej fanúšikov. Speváčka vyrastala aj na punkovej hudbe, čo vie len málokto. „Mám veľmi silný vzťah k tejto pesničke, keďže vyjadruje veľkú časť mojej osobnosti, čo veľa ľudí možno netuší. V mojich teenage years som bola totálna punkáčka, počúvala som hudbu od pop-punku, cez rock až po nu metal.

Je to veľmi silná časť mojej osobnosti, ktorá je stále, aj po rokoch, mojou súčasťou. Stále neskutočne milujem pop-punk a práve preto som chcela, aby aj táto konkrétna skladba mala svoj klip. V podstate som si splnila taký tínedžerský sen, urobiť takýto druh pesničky aj s videoklipom, kde vypustím aj túto wild časť mojej osobnosti. Verím, že sa poteší veľa ľudí, najmä z môjho detstva, s ktorými som sa vtedy stretávala. A snáď aj ľudia, ktorí ju budú počuť a vidieť po prvýkrát, si zaspomínajú spolu nami:)“, uzatvára príbeh klipu Ronie.

Ronie vydala v októbri minulého roka dlho očakávaný celistvý projekt v podobe albumu. Po vydaní EP Domino mala speváčka trojročnú pauzu a teraz plánuje s Roniemoon aj turné po Slovensku. Konečne prezradila, kedy sa na ňu môžu fanúšikovia tešiť. „RONIEMOON TOUR bude už v máji a v júni! Neskutočne sa na to teším! Bude to moje prvé tour a plánujem si ho náležito užiť každým jedným nádychom, pohybom a tónom! Verím, že si ho spolu s ľuďmi užijeme naplno! Takže čoskoro prezradím dátumy a presné miesta, kde sa vidíme“, teší sa Ronie.

ALBUM RONIEMOON
RONIE MUSIC
ISCR – SKM332300008
Skladba: Na čo sa hráme
Produkcia: Miroslav „Horso“ Horský,
Autori hudby: Miroslav „Horso“ Horský, Ronie Text: Ronie,
Klip: Martin Miko
Scénar: Martin Miko, Ronie

Názov albumu vznikol spojením slov Ronie a moon (mesiac). S mesiacom má speváčka podľa vlastných slov vnútorné puto už dlhodobo. „Fascinoval ma od detstva. Mám ho dokonca aj vytetovaný. Vždy som bola viac nočný ako denný človek. Niekedy som si v noci písala priania na papier popritom, ako som sledovala mesiac a v hlave vymýšľala svoju najkrajšiu možnú budúcnosť. Nie náhodou je na albume 12 pesničiek. Je to parale- la k dvanástim mesiacom v roku.“ hovorí Ronie o svojej hudobnej novinke. Na albume so speváčkou spolupra- covalo viacero producentov a hostí. Hlavným producentom je Martin „Maxo“ Šrámek, ktorý je aj speváčkin priateľ. Spolupracovali na ňom aj Maxo Mikloš, Adrián Líška, Miroslav „Horso“ Horský a Erika Rein, ktorí spolu

s Dominikou Mirgovou a Matúšom Kolárovským album aj pokrstili. Album obsahuje tri spolupráce s hviezdnymi hudobnými menami – s Kalim, Monikou Bagárovou a Dominikou Mirgovou. Všetky texty na albume Roniemoon si napísala samotná Ronie. „Je to niečo, čím sa prihováram svojim ľuďom, a verím, že aj preto počúvajú moju hudbu.“ dodáva. Textovo na album v rámci spolupráce prispeli aj Kali a ADiss.

 @ronieofficial          @ronieofficial         @ronieofficial         RONIEMOON

Zdroj: TS
Foto: Jozef Buhaj